Haagse teams zamelen met 24 uur non-stop sporten geld in voor Ronald McDonald Huis

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 18:35

24 uur non-stop sporten om geld in te zamelen voor ouders met een ziek kind. Maar liefst 87 teams met in totaal 1150 deelnemers gingen in het weekend van 28 en 29 juni deze uitdaging aan tijdens Homesport Events van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

500 kilometer wielrennen, 250 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. En dat alles in 24 uur. Ga er maar aan staan. 1150 deelnemers haalden op deze manier geld in voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Symbool

De start en finish waren dit jaar bij Papendal, hét hart van de Nederlandse topsport. Robert ten Brink, ambassadeur van het Kinderfonds, gaf zaterdag 29 juni om 13.00 uur het startschot voor HomeSport Events 2024. Het signaal voor alle teams om 24 uur non-stop honderden kilometers te wielrennen, hardlopen en wandelen door Nederland. Dat betekende urenlang doorzetten, afzien en elkaar er doorheen trekken. Dit jaar werd de landelijke, 24-uurse sponsoractie van het Ronald McDonald Kinderfonds voor de dertiende keer georganiseerd. De duur van 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorg-intensieve kind: die gaat ook 24 uur per dag door.

 

Zes Haagse teams

Maar liefst zes Haagse teams zette zich dit jaar speciaal in voor Ronald McDonald Huis Den Haag in het Juliana Kinderziekenhuis en de Huiskamer Delft, in het Reinier de Graaf Gasthuis. De Haagse Annies fietsten 500 kilometer, de Haagse Mopjes en Team Vrijheid Blijheid wandelden 120 kilometer en de Johan de Witt Scholengroep zette zich in met drie teams in voor de drie verschillende disciplines: 500 kilometer fietsen, 240 kilometer hardlopen en 120 kilometer wandelen. Met deze actie hebben de zes Haagse teams samen een fantastisch bedrag opgehaald. De teller staat momenteel op ruim 1,2 miljoen euro. De tellers lopen nog door tot en met 1 augustus. Ook nog doneren of volgend jaar zelf mee doen? Ga dan naar www.homesportevents.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.