Halloween avonden in Walibi

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 om 10:54

Op 31 oktober is het Halloween. Halloween is het griezelfeest van het jaar. Op Halloween zie je enge spoken, vampiers en heksen. In pretpark Walibi vieren ze ook Halloween!

 

Vroeger

Duizenden jaren geleden vierden de Kelten uit Ierland op 31 oktober oudejaarsavond. Zij geloofden dat die avond de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. Later werd dit feest ook gevierd in Amerika.

 

Zij bedachten dat kinderen langs de deuren van mensen konden gaan om snoep te vragen en een liedje te zingen. Dat maakt het een gezellig feest voor de hele buurt. Ook maken mensen pompoenen met een lichtje erin om de spoken te verjagen.

 

Halloween avonden in Walibi

In Nederland wordt Halloween ook steeds vaker gevierd. In het pretpark Walibi zijn er in oktober spannende Halloween-avonden. Deze avonden heten ‘Fright Nights’.

 

Op deze avonden lopen er in het pretpark acteurs die eng verkleed zijn en je laten schrikken. Er is ook een spannend spookhuis waar je doorheen kan lopen en het pretpark is griezelig versierd.

 

Deze avonden zijn op 19, 20, 21, 22 en 26, 27, 28, 29 oktober. De avonden beginnen om 18.00 uur. Je kan hier kaartjes bestellen.

 

Ga jij zelf ook Halloween vieren?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.