Versoepelingen vervroegd: vanaf 26 juni meer gasten thuis en in horeca

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 23:45

Het kabinet wil niet per 30 juni maar al vanaf zaterdag 26 juni Nederland meer versoepelingen van de coronamaatregelen. Zo mag de horeca tot middernacht open blijven Dat meldt de NOS op basis van ingewijden. Het aantal mensen dat je vanaf dan thuis mag ontvangen gaat dan van vier naar acht. Restaurants mogen tot honderd gasten ontvangen.

Horeca verder van het slot, basisregels blijven gelden

Ook sportwedstrijden zijn dan weer toegestaan. Daarnaast gaat de horeca dus verder van het slot en mogen musea, theaters en bioscopen meer bezoekers ontvangen.

Wel blijven de basisregels gelden, zoals anderhalve meter afstand houden, mondkapje op en thuisblijven bij gezondheidsklachten. Volgens de NOS is er binnen het kabinet wel een discussie gaande of de mondkapjesplicht moet blijven.

Persconferentie over versoepelingen vrijdag 18 juni

Het kabinet was voornemens pas vanaf 21 juli verder te versoepelen, dat was al vervroegd naar 30 juni. Daar gaan nu dan nog eens vier dagen vanaf.

De verwachting is dat demissionair premier Rutte en coronaminister De Jonge vrijdag 18 juni een persconferentie houden. Het definitieve besluit over eerder versoepelen moet daarvoor in de ministerraad worden genomen.

Vanaf 30 juni evenementen met 100% bezoekerscapaciteit mogelijk

Vanaf 30 juni kunnen evenementen doorgaan, onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement. Het kabinet heeft op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen besloten om de routekaart hiervoor aan te passen. Meerdaagse evenementen met overnachting(en) zijn vanaf eind juli ook weer mogelijk. Daarbij gelden extra voorwaarden zoals tussentijds testen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.