AVONDKLOK VERVALT VANAF 28 APRIL, OOK VERSOEPELINGEN HORECA EN WINKELS

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 22:28

De avondklok is vanaf 28 april om 04.30 uur verleden tijd. Dat hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond officieel bekendgemaakt in een nieuwe coronapersconferentie. Daarnaast maakten zij nog meer versoepelingen bekend wat betreft winkels, horeca en het onderwijs.

 

TWEE MENSEN THUIS ONTVANGEN

Afgelopen week lekten al verschillende versoepelingen uit. Zo was het zo goed als zeker dat de avondklok vanaf 28 april zou vervallen. Ook terrassen en winkels mogen nu dus onder bepaalde voorwaarden open en je mag vanaf volgende week twee mensen thuis ontvangen in plaats van één.

WAT IS ER VERANDERD?

De versoepelingen worden aangekondigd nadat er vorige week nog veel onzekerheid was voor 28 april. "Als het niet kan, doen we het niet. Het moet wel verantwoord zijn", liet Rutte weten tijdens de persconferentie. Toch durft het kabinet versoepeling aan te kondigen.

"Wat is er veranderd?", begint Rutte vanavond. "Niet ongelooflijk veel, maar wel net genoeg. De instroom en het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen vlakken nu af. Bovendien zien we in de modellen van het RIVM dat de daling in de ziekenhuizen in zicht komt en daarmee ook het moment waarop het verantwoord is een eerste stap te zetten."

HORECA

Wat betreft de terrassen mogen er maximaal vijftig personen op een terras zitten. Klanten moeten vooraf wel een 'checkgesprek' doen, een registratieformulier invullen en een plek reserveren. Dat kan ook allemaal ter plaatse. Als het gaat om personen uit verschillende huishoudens, dan mogen er maximaal twee personen aan een tafel. Als het om één huishouden gaat, kunnen dat er uiteraard meer zijn. Let wel: de hele dag chillen op het terras zit er niet in. Zo mogen de terrassen alleen tussen 12.00 uur en 18.00 uur open zijn.

WINKELEN

Winkelen op afspraak wordt ook verleden tijd vanaf volgende week en niet-essentiële winkels mogen tot 20.00 uur openblijven. Maar het shoppen zal nog wel onder bepaalde voorwaarden gebeuren. "In kleine winkels maximaal 2 personen per verdieping en in grote winkels en warenhuizen 1 klant per 25 vierkante meter", legt Rutte uit. Ook mogen warenmarkten mogen vanaf 28 april weer volledig open.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.