Tiktokker Isabelle Joëlla bakt kip in de trein en dat zorgt voor veel reacties

Gepubliceerd op 22 mei 2024 om 22:47

De meeste mensen eten in de trein een broodje, hooguit een patatje. Isabelle Joëlla - bekend van haar TikToks en spraakmakende deelname aan Lang Leve De Liefde, bereidt liever kip in een pan. En uitgebreid ook. Op TikTok deelt ze een video waarop te zien is hoe ze dat in de trein doet en dat leidt tot veel ophef.

 

In de video is te zien hoe de TikTokker een bakje met rauwe kip opent en begint te kruiden. Ze heeft olie, kruiden en zelfs handschoenen mee. Vervolgens bakt ze de kip in een elektrische pan, waarna ze de kip rustig begint te eten. De kipgeur komt bijna door je scherm heen, dus laat staan als je zelf in de trein zit.

 

Al snel reageert een medepassagier, die vraagt of ze wel voorzichtig doet. Isabelle probeert haar gerust te stellen door te zeggen dat het niet om vuur, maar een elektrische pan gaat. De vrouw blijft naast haar staan en heeft kritiek op het feit dat anderen in de rook zitten.

 

Isabelle ging eerder al viraal met een video waarin ze met haar elektrische pan spicy noodles bereidt in de trein. De video werd destijds 3 miljoen keer bekeken en veel mensen konden erom lachen. De TikTok waarin ze kip bereidt, die nu al meer dan een miljoen keer is bekeken, wordt iets minder goed ontvangen. Iemand reageert: "Ik ben al bang om mensen te vragen of ik er langs mag". Een ander zegt: "Ik durf niet eens te niezen in de trein". Ook zijn er veel negatieve comments. Zo noemen velen het asociaal en heftig. Sommige mensen taggen zelfs de NS om te vragen of het wel is toegestaan om in de trein te koken.

 

Op die laatste vraag heeft de NS gereageerd. "In onze reglementen staat niet dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling", zegt de woordvoerder van de NS tegen Editie NL. Wel staat er in de regels dat je anderen niet tot last mag zijn en geen onveilige situaties of overlast mag creëren. "Als je een kippenpoot bakt, is dat wel het geval", zegt hij. Volgens hem begrijpen veel mensen dat zelf en zou het niet nodig moeten zijn om daar specifieke regels voor te bedenken.

 

Isabelle is niet de eerste die in de trein iets bakt of een airfryer gebruikt. Volgens de woordvoerder is dat vaker gebeurd. Medereizigers die zoiets zien gebeuren en zich eraan storen, kunnen een appje sturen naar het nummer 0613181318. De conducteur bepaalt vervolgens wat ermee gebeurt. Volgens de woordvoerder moeten mensen rekening houden met elkaar en gaat het bakken van kip in de trein echt te ver.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.