Sinterklaasintocht dit jaar in Vianen: ‘We zijn zelf ook jarig!’

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 20:57

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vianen. Dat heeft de NTR vanmiddag bekendgemaakt aan Omroep Juraini.

 

Sinterklaas zet op zaterdag 16 november voet aan wal in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden. Burgemeester Sjors Fröhlich is blij met het nieuws. "We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We zijn zelf ook jarig, want we bestaan dit jaar vijf jaar."

 

De gemeente Vijfheerenlanden ontstond in 2019 door een fusie van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik. Het stadje Vianen ligt aan de rivier de Lek en telt ruim 16.000 inwoners.

 

Vorig jaar was de landelijke intocht in Gorinchem, in 2022 was Hellevoetsluis het decor van het tv-programma.

 

De NTR kondigt ook alvast aan dat het Sinterklaasjournaal ook dit jaar weer de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten zal volgen. Die uitzendingen beginnen op 11 november.

 

Of Dieuwertje Blok de uitzendingen weer voor haar rekening zal nemen is nog niet bekend. De presentatrice kreeg onlangs te horen dat ze kanker heeft en dat haar neus geamputeerd moet worden.

 

De NTR zei toen de deur voor Blok open te houden. "We gaan ervan uit dat ze terugkomt." De presentatrice presenteert het programma al sinds 2001.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.