Buurt wil geen McDonalds: 'Wel lekker, maar niet hier'

Een fastfoodrestaurant om de hoek bij waar je woont. Klinkt misschien lekker en leuk, maar in Deurne in Noord-Brabant zien ze het niet zitten. McDonalds wil een nieuw restaurant openen in het dorp, maar mensen die in de buurt wonen willen dat tegenhouden. Vandaag voerden ze actie.

Lees meer »

Het luchtalarm stopt volgend jaar met loeien

Vanaf volgend jaar is het afgelopen met het loeiende luchtalarm. Nu hoor je de sirene nog op elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur, wanneer hij getest wordt. Maar minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid wil dat dat stopt.

Lees meer »

Koningsdag in Delft

Het is nog even wachten, maar op 27 april 2024 is het eindelijk zover: Koningsdag in Delft! Een dag waarop we met zijn allen proosten op de koning, genieten van de gezellige sfeer en ons onderdompelen in de oranjegekte. Maar dit jaar is er een extra reden tot feest, want volgens Juraini, de eigenaar van Café Luna Cocktailbar aan de Markt 69 in Delft, moeten we Koningsdag op een speciale manier vieren.Juraini is een bekend figuur in Delft en omstreken. Hij is niet de eigenaar van Café Luna Cocktailbar, maar eigenaar en radiomaker bij Omroep Juraini. Daarnaast zet hij zich in voor de lokale gemeenschap en organiseert hij regelmatig evenementen bij Café Luna Cocktailbar. Het zal dan ook niemand verbazen dat Juraini al volop bezig is met de voorbereidingen voor Koningsdag 2024.Maar wat maakt Koningsdag bij Café Luna Cocktailbar nu zo bijzonder? Volgens Juraini moet het een dag worden waarop mensen samen kunnen komen en feestvieren. Bij Café Luna Cocktailbar is die dag iedereen welkom en dat zal op Koningsdag niet anders zijn.Daarnaast zal er ook live muziek zijn van de Radio DJ Juraini bij Café Luna Cocktailbar. Volgens Juraini zal er ook een speciale Koningsdag cocktail worden geserveerd, die natuurlijk helemaal in het teken staat van de koninklijke familie. En laten we vooral de oranje tompoucen niet vergeten, die niet mogen ontbreken op deze feestelijke dag.Maar dat is nog niet alles, want Juraini heeft nog een verrassing in petto. Hij wil namelijk ook dat de luisteraars van Omroep Juraini kunnen meegenieten van Koningsdag bij Café Luna Cocktailbar. Daarom zal er een speciale spotify playlists worden gemaakt, zodat mensen die niet aanwezig kunnen zijn toch een beetje kunnen meefeesten.

Lees meer »

Juraini wilt Omroep Juraini sixpack jubileumbier

Op 2 maart 2024 is het zover, Omroep Juraini viert zijn 4-jarige jubileum bij Café Luna in Delft. Een mijlpaal om trots op te zijn! Om dit jubileum extra speciaal te maken, heeft Omroep Juraini een bijzonder idee bedacht: een jubileum sixpack bier met het bedrukte logo van de omroep. Een uniek en feestelijk bierpakket om het jubileum te vieren. Echter, dit idee brengt ook kosten met zich mee. Daarom roept Omroep Juraini nu hulp in van alle fans en sympathisanten om dit project te realiseren.Omroep Juraini is een internetradiostation dat zich richt op jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. De omroep is opgericht door Juraini Ferary, die zelf een beperking heeft. Met zijn omroep wil hij een platform bieden voor mensen met en zonder een beperking en hen de kans geven om hun talenten te laten zien en horen. Omroep Juraini is in de afgelopen 4 jaar uitgegroeid tot een succesvolle omroep met een trouwe groep luisteraars en fans.Het idee voor het jubileum sixpack bier is ontstaan omdat het voor Omroep Juraini een bijzondere gelegenheid is om te vieren. Het is niet alleen een feest voor de omroep zelf, maar ook voor alle mensen met een beperking die dankzij Omroep Juraini een stem hebben gekregen. Het bierpakket zal een ode zijn aan deze groep en hun talenten.Helaas kost het laten bedrukken van bierflessen met het logo van Omroep Juraini geld. Als kleine non-profitorganisatie is het voor de omroep lastig om dit bedrag op te brengen. Daarom doet Juraini een beroep op iedereen die de omroep een warm hart toedraagt. Met een donatie kan iedereen bijdragen aan het realiseren van dit bijzondere jubileum project.De jubileum sixpack bier zal niet alleen een mooi aandenken zijn aan het 4-jarige bestaan van Omroep Juraini, maar ook een manier om de omroep verder bekend te maken. Door het logo van de omroep op de bierflessen te laten bedrukken, wordt de naamsbekendheid vergroot en kunnen nog meer mensen kennis maken met de omroep en haar boodschap.Het doel van Omroep Juraini is om genoeg donaties binnen te halen om minimaal 300 jubileum sixpacks te kunnen produceren. Dit zou betekenen dat er 1800 bierflesjes bedrukt kunnen worden met het logo van Omroep Juraini. Een geweldige manier om het jubileum te vieren en om de omroep nog meer onder de aandacht te brengen.Dus, beste lezers, als jullie de missie van Omroep Juraini steunen en willen bijdragen aan een bijzondere jubileumviering, overweeg dan om een donatie te doen. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom en zal enorm gewaardeerd worden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het jubileum sixpack bier een succes wordt en dat Omroep Juraini nog vele jaren kan doorgaan met het geven van een stem aan mensen met een beperking.Laten we met zijn allen het 4-jarige jubileum van Omroep Juraini tot een onvergetelijke gebeurtenis maken en proosten op de toekomst van deze bijzondere omroep!

Lees meer »

Deze auto kan rijden én vliegen

Als filmliefhebber ben je waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen van de vliegende auto. In veel sciencefiction films en series zagen we al hoe mensen in futuristische voertuigen door de lucht vlogen, terwijl ze ook nog eens op de weg konden rijden. Het leek altijd een ver van ons bed show, maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan sneller dan je denkt. Ook in Nederland wordt er hard gewerkt aan de vliegende auto, en wie weet zullen we deze in de toekomst ook echt op onze wegen en in de lucht zien.De vliegende auto is een concept dat al jarenlang fascinatie opwekt. Het idee dat je van A naar B kunt vliegen zonder eerst in de file te staan of vast te zitten in het openbaar vervoer klinkt voor velen als muziek in de oren. Maar hoe realistisch is het eigenlijk? In Amerika zijn er verschillende bedrijven en instanties die zich bezighouden met de ontwikkeling van de vliegende auto. Zo werkt het Amerikaanse bedrijf aan een vliegende auto, die zowel op de weg als in de lucht kan rijden en vliegen. Ook de TU Delft doet onderzoek naar de mogelijkheden en uitdagingen van de vliegende auto.

Lees meer »

STEM vandaag nog op Randy Yonce

De afgelopen jaren hebben we het televisieprogramma Big Brother in Nederland al meerdere keren voorbij zien komen. Maar dit jaar was het alweer tijd voor de tiende editie van dit populaire programma. Sinds vorige maand is Big Brother elke zaterdagavond om 20:00 uur te zien op RTL5. En één van de deelnemers die dit jaar meestrijdt voor de hoofdprijs is niemand minder dan Randy Yonce, de zoon van Simone Spong.Randy is van Surinaamse afkomst en komt uit Amsterdam Zuidoost. Maar wat hem nog specialer maakt, is dat hij goede vrienden is met Juraini Ferary, die van Nederlands Antilliaanse afkomst is en uit Spijkenisse komt. Deze twee beste vrienden hebben een bijzondere band en steunen elkaar door dik en dun. En nu Randy meedoet aan Big Brother, kan Juraini natuurlijk niet anders dan hem volop supporten.In de derde liveshow, die vanavond (zaterdag 3 februari) wordt uitgezonden, zal Randy strijden voor zijn plek in het huis. En jij kunt hem daarbij helpen door op hem te stemmen. Via de website van Big Brother kun je eenvoudig je stem uitbrengen en ervoor zorgen dat Randy in het programma blijft. Laten we met z'n allen achter hem staan en hem steunen in deze spannende strijd!De presentatie van Big Brother is dit jaar in handen van Geraldine Kemper en Tatyana Beloy. En ook dit seizoen brengt weer een aantal vernieuwingen met zich mee. Zo is er voor het eerst publiek aanwezig bij de liveshows. Wil jij hierbij zijn en de sfeer in de studio proeven? Dan kun je je aanmelden via de website van het programma. Een unieke kans om het spektakel van dichtbij mee te maken!Naast de uitzendingen op televisie is er ook een livestream beschikbaar, die 24 uur per dag te bekijken is via Videoland. Zo kun je alles wat er in het Big Brother huis gebeurt op de voet volgen. Van de vriendschappen en discussies tot aan de spannende opdrachten en eliminaties. Zo hoef je geen moment te missen van dit populaire programma.Big Brother is niet alleen een ontzettend populair programma in Nederland, maar ook wereldwijd heeft het al vele fans. Het concept van 24 uur per dag gevolgd worden en geen contact met de buitenwereld hebben, maakt het programma uniek en intrigerend. En ook dit jaar belooft het weer een spectaculair seizoen te worden, met de nodige twists en verrassingen.Dus zorg ervoor dat je vanavond (en de rest van het seizoen) klaar zit voor de televisie, zodat je niets hoeft te missen van Big Brother. En vergeet niet om je stem uit te brengen op Randy, zodat hij nog langer in het huis kan blijven en misschien wel de winnaar wordt van deze jubileumeditie. Wij wensen Randy en alle andere deelnemers veel succes en plezier in Big Brother!

Lees meer »

Nieuwe kiosk aan rand van Park Overvoorde

Aan de rand van de gemeente Rijswijk, op een steenworp afstand van het Bunkermuseum, is een gezellig rustpunt gekomen om wat te drinken of te eten. De blokhut met de naam ‘Van Hier tot Gunter’ wordt bemand door de kanjers van Middin. Zaterdagochtend vroeg openden zij samen met wethouder Mark Wit hun nieuwe werkplek.

Lees meer »

Buurtgezinnen Rijswijk steun aan gezinnen die dat nodig hebben

Eind januari wonnen de steungezinnen van Buurtgezinnen in Rijswijk tijdens een feestelijke uitreiking de Rijswijkse Vrijwilligersprijs 2023 bij de categorie vrijwilligersgroepen. Sanne van Dooremaal, coördinator Buurtgezinnen in Rijswijk, vindt het een geweldige beloning voor deze vrijwillige organisatie. Stichting Buurtgezinnen staat voor, zoals zij zelf aangeeft, een laagdrempelige en informele manier om elkaar te helpen. “Zonder steungezinnen zouden wij niet kunnen bestaan.” Met haar gingen we op bezoek bij Sylvia Nobel, die hulp biedt aan een ander gezin.

Lees meer »

Ook Omroep Juraini heeft Wereld Radio Dag gevierd

Afgelopen dinsdag 13 februari 2024 was het Wereld Radio Dag, een dag die in het teken staat van de kracht van radio als communicatiemiddel en als bron van informatie en vermaak. En dat hebben we bij Omroep Juraini zeker gevierd! Als lokale omroep zijn wij dag en nacht bezig om onze luisteraars te voorzien van de beste urban vibes en gezelligheid.Voor degenen die het nog niet weten, Omroep Juraini is een lokale omroep die gevestigd is op Landgoed Craeyenburch, onderdeel van zorginstelling Ipse de Bruggen. Onze studio bevindt zich in de voormalige thuis studio op het terrein, waar wij 24 uur per dag en 7 dagen per week live te beluisteren zijn via onze website www.omroepjuraini.nl en verschillende radioportalen zoals de app van Online Radio Box.Maar wat maakt Omroep Juraini zo bijzonder? Het is niet alleen onze passie voor muziek en radio, maar vooral ook onze missie om mensen te verbinden en te zorgen voor vrolijkheid en gezelligheid. Dit doen we door het draaien van de beste urban hits, maar ook door het bieden van een platform voor lokale artiesten en organisaties. Zo hebben we regelmatig gasten in onze studio die hun verhaal komen vertellen of hun muziek laten horen.Daarnaast zijn we ook actief in de gemeenschap, bijvoorbeeld door het organiseren van evenementen en het verzorgen van non-stop live-uitzendingen op locatie. Zo waren we afgelopen winter aanwezig bij de Landelijke Intocht van Sinterklaas en hebben we verslag gedaan. Op deze manier brengen we de luisteraars dichter bij elkaar en zorgen we voor een gevoel van verbondenheid.Dus, luister jij nog niet naar Omroep Juraini? Dan nodigen we je van harte uit om dit te doen! Of je nu in de buurt woont of aan de andere kant van de wereld, via onze website of via één van de radioportalen kun je 24/7 genieten van onze urban vibes. En wie weet ben jij de volgende die wij mogen verwelkomen in onze studio voor een gezellig gesprek en een goed stuk muziek. Want bij Omroep Juraini geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Lees meer »
Loading...