Burgemeester Victor Molkenboer kondigt zijn vertrek aan

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 22:22

WOERDEN • Victor Molkenboer stopt in februari volgend jaar als burgemeester van Woerden. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt.

 

Molkenboers tweede termijn als burgemeester loopt in februari 2025 af. In diezelfde maand wordt hij 67 jaar. Deze pensioenleeftijd is voor hem een natuurlijk moment om (na 12 jaar) te stoppen als burgemeester van Woerden. Hij heeft commissaris van de Koning Hans Oosters laten weten dat hij niet in aanmerking wil komen voor een derde termijn en gevraagd om hem per 1 maart 2025 eervol ontslag te verlenen.

 

Nog een jaar inspannen
“Met voldoening en dankbaarheid kijk ik terug op de afgelopen periode”, zegt Molkenboer. “Natuurlijk ga ik me ook komend jaar nog met dezelfde inzet inspannen voor Woerden. Door nu al aan te geven dat ik niet voor een derde termijn ga, geef ik de gemeenteraad ruim de tijd om een opvolger te vinden.”

 

Victor Molkenboer werd op 28 februari 2013 burgemeester van Woerden. Daarvoor was hij acht jaar burgemeester van Leerdam en daarvoor wethouder, fractievoorzitter en gemeenteraadslid in Leiderdorp. De commissaris van de Koning zal binnenkort met de gemeenteraad van Woerden overleggen over de procedure om tot een opvolger te komen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.