Bistro de Liefhebber: ‘Iedereen moet zich hier thuis voelen’

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 22:20

KAMERIK • Lunch, diner of een uitgebreide borrel? Het is allemaal mogelijk bij Bistro de Liefhebber in hartje Kamerik waar Maud Smits (25) de eigenaresse van is.

 

Zij nam de horecazaak drie jaar geleden over van de vorige eigenaar en doopte het om tot Bistro de Liefhebber. “Ik vond het zonde dat er niets meer werd gedaan op deze mooie locatie in het dorp. Dus toen zich de kans voordeed om de zaak over te nemen, heb ik die met beide handen aangegrepen.”

 

Van zorg naar horeca
Maud werkt al sinds haar 14e in de horeca en had dus al de nodige ervaring opgedaan. Onder meer in het eetcafé dat in het pand was gevestigd. Daarnaast rondde ze met succes drie horeca-opleidingen af.

 

Toch koos ze negen jaar geleden in eerste instantie voor een heel ander pad. “Ik ben verpleegkundige en werkte in een ziekenhuis. Als ik tijd heb, draai ik nog wel eens een nachtdienst mee. Gewoon omdat ik het leuk vind en om mijn handelingen bij te houden. Maar mijn horecazaak is nu mijn eerste prioriteit.”

 

Bistro de Liefhebber kende in 2021 een rustige start. Niet zo gek, “want we begonnen midden in coronatijd. Het was dus best spannend.” Inmiddels is het een stuk drukker en zit haar zaak regelmatig vol. 

Net als het terras op mooie dagen. Maud: “Kamerik ligt in het midden van mooie fietsroutes door het Groene Hart. Er komt hier veel toerisme langs. Bezoekers waarderen de huiselijke sfeer én het lekkere eten. “Daarnaast vinden ze Kamerik een knus dorpje. Iets dat ik als oud-Kamerikse alleen maar kan beamen.”

 

Bijeenkomsten en partijen
Ook het aantal aanvragen voor feesten en partijen groeit gestaag. Daarnaast is de Liefhebber dé plek voor een zakelijke lunch, zakelijk diner of uitgebreide borrel. Tevens verzorgt het bedrijf catering aan huis, voor kleine en grote gezelschappen.

Wat Maud zelf vooral leuk vindt is dat inwoners van Kamerik haar zaak steeds beter weten te vinden. “In het begin moest men eraan wennen dat het oude eetcafé er niet meer is. Inmiddels is wel bekend dat je bij de Liefhebber altijd welkom bent. Of het nou is voor een kop koffie is, een drankje, borrel, lunch of diner: iedereen moet zich hier thuis voelen.”

 

Bistro de Liefhebber
Van Teylingenweg 49 • Kamerik
T: 06-30353205
E: info@bistrodeliefhebber.nl
I: www.liefhebberkamerik.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.