Omroep Juraini kreeg een brief van BUMASTEMRA

Gepubliceerd op 9 maart 2024 om 12:38

Op 21 juli 2023 ontving Juraini, eigenaar van Omroep Juraini, een mail die zijn hart sneller deed kloppen. Het was een bericht van Buma Stemra, een organisatie die zich bezighoudt met het beheren van auteursrechten voor muziekwerken. In de mail stond dat Omroep Juraini op dit moment gebruikmaakt van Buma Stemra via Stichting Webcasting Nederland. Maar nu was het tijd voor de volgende stap: Omroep Juraini mocht toetreden tot het DAB netwerk. Dit betekent dat de radiozender nu ook via digitale radio te beluisteren zal zijn. Een grote stap voorwaarts voor Omroep Juraini en een mooie ontwikkeling voor de luisteraars.


Het DAB netwerk, dat staat voor Digital Audio Broadcasting, is een technologie die al sinds de jaren ‘90 bestaat. Het is een manier om radio-uitzendingen digitaal te verspreiden via de ether. In tegenstelling tot analoge radio biedt DAB een hogere geluidskwaliteit en meer mogelijkheden. Zo kunnen er meer zenders tegelijkertijd uitzenden op één frequentie en is er ook ruimte voor tekst- en beeldinformatie. Dit betekent dat Omroep Juraini niet alleen via de traditionele FM-band te beluisteren zal zijn, maar ook via digitale radio-ontvangers, smartphones en andere devices.

 

Voor Omroep Juraini is deze toetreding tot het DAB netwerk een grote stap. De radiozender is opgericht door Juraini Ferary, een jongeman met een passie voor radio en muziek. Sinds de oprichting in 2020 is Omroep Juraini uitgegroeid tot een populair radiostation, geliefd bij een diverse groep luisteraars. De zender richt zich voornamelijk op urban muziek. Door toetreding tot het DAB netwerk kan Omroep Juraini nu nog meer mensen bereiken en haar boodschap en muziek met een breder publiek delen.

 

Maar niet alleen voor Omroep Juraini is deze stap van groot belang, ook voor de luisteraars brengt het voordelen met zich mee. Zo kunnen zij nu overal en altijd genieten van hun favoriete radiostation. In de auto, onderweg of gewoon thuis via een digitale radio-ontvanger. Dit maakt Omroep Juraini nog toegankelijker en zorgt ervoor dat de luisteraars altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de beste muziek.

 

De toetreding tot het DAB netwerk is niet alleen goed nieuws voor Omroep Juraini, maar ook voor de Nederlandse radiowereld. Het laat zien dat lokale radiostations, zoals Omroep Juraini, ook een plek hebben in de digitale wereld en dat er ruimte is voor diversiteit en creativiteit. Het biedt mogelijkheden voor andere lokale zenders om ook de stap te zetten naar digitale radio en zo een breder publiek te bereiken.

 

Al met al is het een spannende en veelbelovende ontwikkeling voor Omroep Juraini en haar luisteraars. Vanaf nu is de zender echt overal online te beluisteren en kan iedereen genieten van de beste urban muziek en een mijlpaal voor Omroep Juraini en een mooie toevoeging aan het radiolandschap. Wij wensen Juraini en zijn team veel succes en luisterplezier toe op het DAB netwerk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.