Nieuwe kiosk aan rand van Park Overvoorde

Gepubliceerd op 22 februari 2024 om 22:28

Aan de rand van de gemeente Rijswijk, op een steenworp afstand van het Bunkermuseum, is een gezellig rustpunt gekomen om wat te drinken of te eten. De blokhut met de naam ‘Van Hier tot Gunter’ wordt bemand door de kanjers van Middin. Zaterdagochtend vroeg openden zij samen met wethouder Mark Wit hun nieuwe werkplek.

 

Wat veel Rijswijkers niet zullen weten is dat in Park Overvoorde een werk- en leercentrumcentrum van Middin is. Aan ongeveer 30 deelnemers in de leeftijd van 18 tot 68 jaar en met een verstandelijke beperking biedt Middin tal van verschillende werkzaamheden.

 

Alpaca sokken

“We maken papier en kaarten, maar ook is er een moestuin waarin groenten worden verbouwd en bloemen gekweekt. Ook zijn er drie Alpaca’s die zij verzorgen. Er kunnen ook wandelingen met Alpaca’s worden gemaakt. Sokken, mokken en kaarsen in de vorm van een alpaca, verkopen we in de kiosk”, vertelt Wilma, begeleider van Middin. “De kaarsen maken we zelf. Van Ikea krijgen we restpartijen kaarsen, die wij omsmelten.”

 

Voormalig kippenhok

“Het is supermooi om te zien wat hier gebeurt en wat jullie doen. Het zijn super enthousiaste mensen die hier rondlopen. Ik ben echt onder de indruk van deze kiosk die hier staat. Ik heb begrepen dat hier vroeger 30 kippen waren gehuisvest. Dan hebben jullie best veel werk verzet om dit voor elkaar te krijgen”, vertelde Mark Wit na de opening. “Met al die blije gezichten kan ik niet anders dan trots zijn op zo’n mooie locatie in Rijswijk.” Hij wenste de deelnemers dat ze de komende tijd met veel plezier hun werk mogen doen en sprak de wens uit dat veel mensen bij de kiosk langs zullen komen. Vanaf de Vredenburgchweg lopen er ter hoogte van het Bunkermuseum drie paden naar de kiosk. Met de auto is de kiosk te eenvoudig bereiken vanaf de Guntersteinweg 70. De kiosk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Kinderfeestjes

Er komen ook kinderen langs van Buitenschoolse Opvangen. Die maken kaarten en wandelingen met de Alpaca’s. Ook zijn er families die hier kinderfeestjes geven. “De Alpaca’s zijn populair. We hebben er drie. Het mannetje Kanjer en de dames Miep en Anja. Ze zijn echt aan mensen gewend”, legt Elly uit. Zij is één van de vele vrijwilligers die hier actief zijn. “Na afloop krijgen de kinderen fris met een appelflap, hier vers gebakken.” Op de dinsdag worden er ook verse soep en maaltijden zoals bami en nasi gemaakt. Voor alle vragen over wandelingen met de alpaca’s en bestellingen voor de soep of de maltijden op de dinsdagen, kunnen belangstellenden terecht bij guntersteinweg@middin.nl of 06 11953186.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.