Dit is volgens de jury het lekkerste broodje van Nederland

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 11:48

In Nederland zijn we dol op broodjes. Of het nu gaat om een eenvoudige boterham met kaas of een uitgebreide lunch met verschillende belegsoorten, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar wat is nu eigenlijk het lekkerste broodje van Nederland? Volgens een jury in de Utrechtse plaats Woerden is dat een broodje waar je wel een aardig bedrag voor over moet hebben.

Deze jury, bestaande uit verschillende lokale ondernemers en culinaire experts, heeft onlangs het lekkerste broodje van Nederland gekozen. En tot hun verrassing bleek dit broodje niet te vinden te zijn bij een hippe lunchroom in Amsterdam of een luxe bakkerij in Rotterdam, maar bij een kleine bakkerij in Woerden genaamd 'Bakkerij de Veldkeuken'.

Het winnende broodje heet de 'Pain d'Amour' en is een combinatie van een vers gebakken croissant, roomboter, huisgemaakte aardbeienjam en een royale hoeveelheid verse slagroom. Dit broodje wordt door de bakkerij omschreven als 'een liefdesverklaring aan de Franse patisserie'. En volgens de jury is dat niet overdreven. Ze waren unaniem in hun oordeel dat dit broodje het lekkerste broodje van Nederland is.

Maar waarom moet je hier dan een aardig bedrag voor over hebben? Het broodje kost namelijk maar liefst €5,50. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde prijs van een broodje in Nederland. De jury was zich hier ook van bewust, maar gaf aan dat de kwaliteit en smaak van dit broodje de prijs meer dan waard is. Het is niet zomaar een broodje, het is een ervaring.

Bakkerij de Veldkeuken staat bekend om hun ambachtelijke bakkerij en het gebruik van biologische en lokale producten. Ze maken alles zelf, van het deeg tot de vullingen, en dat proef je terug in het broodje. De croissant is heerlijk knapperig en luchtig, de aardbeienjam is zoet en fris en de slagroom is vers en romig. Alles klopt aan dit broodje en dat maakt het de prijs meer dan waard.

Het winnen van de titel 'het lekkerste broodje van Nederland' heeft de bakkerij veel aandacht en nieuwe klanten opgeleverd. Maar het heeft ook voor kritiek gezorgd. Sommige mensen vinden het belachelijk dat je zoveel moet betalen voor een broodje en vinden dat het niet toegankelijk is voor iedereen. Maar de bakkerij geeft aan dat het niet hun doel is om goedkoop te zijn, maar om kwaliteit te leveren.

Uiteindelijk blijft smaak subjectief en zal niet iedereen het eens zijn met de keuze van de jury. Maar één ding is zeker, het winnende broodje van Bakkerij de Veldkeuken uit Woerden is een ware smaaksensatie en het proberen waard. Dus als je ooit in de buurt bent, neem dan zeker een kijkje bij deze bakkerij en laat je verrassen door het lekkerste broodje van Nederland. En vergeet niet, kwaliteit en ambachtelijkheid hebben vaak een prijskaartje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.