Ontzettend druk bij opening FC Kip-restaurant van Jandino

Gepubliceerd op 23 november 2023 om 00:01

Honderden gillende fans, een brassband en Judeska met een megafoon: FC Kip is woensdagmiddag feestelijk geopend in Rotterdam. Het nieuwe fastfoodrestaurant van Jandino Asporaat trok veel bekijks en transformeerde de binnenstad tot een kakelend kippenhok.

 

De eerste fans stonden woensdagochtend al om 08.00 uur op de van Oldenbarneveltplaats. Om 14.30 uur komt de gouden Canta aanrijden, met daarin Ping Ping en Jandino’s alter ego Judeska. Als een ware celebrity stapt de dame uit en spreekt haar publiek toe. Rotterdam is nu al een iconische zaak rijker.

 

Van tjap burger tot je moeder in een bucket

Bij FC Kip kun je natuurlijk terecht voor heel veel kip, maar er staan ook andere gerechten op de kaart. Zo zijn er verschillende soorten kip- en beef-, en visburgers, buckets met kip, chicken wings, wraps en bijgerechten. De gerechten zijn halal en er zijn ook vegan opties. Met wie ga jij een tjap burger of een FC likkie likkie (softijsje) eten?

 

Van tv naar fysiek restaurant

FC Kip is een fictief fastfoodrestaurant uit De Dino Show, Jandino’s humoristische televisieshow die tussen 2011 en 2014 op de buis was. Het praatprogramma werd afgewisseld door komische filmpjes waaronder een sketch in FC Kip. Asporaat vervulde zelf de rollen van Rajhesh en Judeska. Met haar lange rode nagels en uitspraken als ‘onbeskoft!’ werd Judeska een hype. Een fysiek restaurant stond al jaren op de planning en werd vandaag dan eindelijk werkelijkheid.

 

Je vindt FC Kip op de Van Oldenbarneveltplaats 10 in Rotterdam (om de hoek van de Coolsingel, tussen Bagels & Beans en Primark). De zaak is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 23.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag tjap je tot een uurtje later kip.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.