Raad van Bestuur bij Burendag van 'S Heeren Loo

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 11:16

Zaterdag 23 september stonden op verschillende locaties van ’s Heeren Loo de deuren open tijdens Burendag. Ernst Klunder en Micha van Akkeren deden namens de Raad van Bestuur dit jaar mee in Julianadorp waar verschillende woningen gezamenlijk meededen aan Burendag.

 

Elkaar leren kennen

Nationale Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, het is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. Ernst Klunder: “Het zou mooi zijn als er veel buren komen kijken. Als zij ontdekken wie wij zijn. En onze bewoners ook ontdekken wie zij zijn.” Daar sluit Micha van Akkeren zich volledig bij aan: “Want als je elkaar kent, dan betekent het ook dat je het gezellig kunt hebben met elkaar en een beroep kunt doen op elkaar.” Gezellig was het zeker: met een straattheater, springkussen, welkomsttasjes, koffie en lekkers.

 

De buren in Julianadorp

Dat vinden de buren in Julianadorp ook: “Toch is er een drempel om zomaar binnen te wandelen. Door deze Burendag en na de kennismaking met een aantal woningen is de drempel lager geworden.” Terwijl buurvrouw Petra een arm om de schouders van bewoner Cor legt, vertelt ze over de bewuste keuze voor wonen op het terrein van Noorderhaven. “Mij leek de interactie met de bewoners erg leuk. En dat is ook zo! Het is heel leuk als je langsloopt en je hoort ‘Hoi buurvrouw’ of als je een reactie krijgt als je naar de kapper bent geweest.”

Ook op andere plaatsen werd Burendag bij 's Heeren Loo gevierd. Soms groots, en soms gewoon met een kop koffie en een praatje. Maar de ontmoeting met elkaar stond overal centraal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.