Ontdek de prachtige monumenten in Delft

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 16:45

DELFT - Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen 42 Delftse panden hun deuren tijdens de Open Monumentendag! Op deze dag kan het publiek gratis rond kijken in de mooie monumenten die de stad Delft rijk is. Overal zullen verhalen worden verteld en zal muziek te horen zijn.

 

Tijdens deze dagen zijn een aantal interessante monumenten te bezichtigen, neem bijvoorbeeld de Oostpoort, de Synagoge en het Kantoor van Stichting Duwo! Op zaterdag doet het Nuenens Mannenkoor een dagje Delft en treedt het opin het Stadhuis. Ook zingen er op zaterdag twee koren in het Vakwerkhuis aan de Professor Snijdersstraat. Naast koren zijn er ook meerdere orgelconcerten op de zaterdag en zondag. Zo speelt Sven Figee op zaterdag op het orgel van de Nieuwe Kerk en is er in Museum Prinsenhof op zondag een orgelconcert Britse muziek in een Franse Kerk. In Delft zijn ook de verhalen van meerdere muzikanten terug te vinden op verschillende tegels in de stad. Op zaterdag neemt een gids u graag mee langs een selectie tegels, die eindigt bij het Vakwerkhuis met een concert van Ronald Snijders. Op zondag presenteert Snijders het Camerata Delft Minifestival in het Vakwerkhuis.

 

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven tijdens deze dagen. Zo kunnen kinderen op zaterdag de kinderkijkkaart ophalen voor het Stadhuis en de vragen invullen. Als beloning krijgen ze een mooie plak tattoo en tijdens de speurtocht kunnen de kinderen zoeken naar sporen uit het verleden op de Markt. Leer over de geschiedenis van Delft en kraak de code van de kist! In Bacinol kunnen kinderen zelf een microscoop maken en bij Gereedschapmuseum Mensert kunnen ze een deuvel slaan! Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken en het programmaboekje is af te halen bij de Nieuwe Kerk, OPEN en de VVV Delft bij het station. Meer informatie en het boekje zijn te vinden op  www.openmonumentendagdelft.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.