Dit is waarom iedereen naar Barbie gaat kijken

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 13:08

Al een miljoen mensen zijn in Nederland naar deze film geweest. En wereldwijd nog veel meer! Heb jij de nieuwe Barbie film al gezien?

 

Wie is Barbie?

Op 9 maart 1959 werd Barbie ‘geboren’. Ze is bedacht door Ruth Handler. Met Barbie konden meisjes met een volwassen pop spelen en dromen over hun toekomst. Daarvoor waren er alleen poppen van baby’s.

Ruth heeft Barbie vernoemd naar haar dochter Barbara. De eerste Barbie droeg een zwartwit badpak en een zonnebril.

Haar vaste vriend, Ken, kwam twee jaar later. Hij is vernoemd naar Kenneth, de zoon van Ruth Handler.

 

Diversiteit

De eerste jaren waren Barbies vooral blond en allemaal blank. 10 Jaar later werd Christie geboren. Dit was de eerste Barbie met een donkere huidskleur. De jaren daarop kwam er langzaam steeds meer diversiteit.

Wat nog lang bleef, was Barbie haar onnatuurlijk slanke figuur. Pas in 2016 is daar verandering in gekomen. Nu zijn er ook een aantal poppen op de markt die kleiner en voller zijn. Daarnaast is er nu ook een Barbie met het syndroom van Down.

 

De film

In de Barbie-film kan je je kindertijd herbeleven. Dat is de grootste reden dat mensen naar deze film gaan.

In de film wonen alle Barbies in Barbieland. Hier is het leven perfect, veilig en leuk. Behalve als je Ken heet, dan is het minder leuk.

 

Op een dag is het leven van Barbie niet meer helemaal perfect. Om uit te zoeken waarom dit is moet Barbie naar de echte wereld. Hier komt ze erachter dat in de echte wereld het leven voor vrouwen niet zo perfect is. Lukt het Barbie om alles weer perfect te krijgen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.