Goede doelenhuis JUT & JUL wint De Grote Snor

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 10:00

DELFT - Martin Stoelinga was een Delftse politicus met een opvallende snor en een hart voor de stad. Ter nagedachtenis aan zijn vader besloot Erwin Stoelinga in 2021 om jaarlijks De Grote Snor uit te reiken aan mensen die zich onbezoldigd inzetten voor een goed doel in Delft. Aan de onderscheiding is ook een cheque van 200 euro verbonden.

 

Vorig jaar werd De Grote Snor voor het eerst uitgereikt, aan Inloophuis Debora. Destijds werden Delftenaren via een advertentie opgeroepen om nominaties per mail door te geven aan de stadspartij. Dit jaar heeft Erwin voornamelijk zelf om zich heen gekeken en rondgevraagd. “Bij mensen in de omgeving, bij Hart voor Delft, tijdens het wijkbezoek. Je komt veel mensen tegen en je krijgt veel verhalen te horen.” Uiteindelijk werd goede doelenhuis JUT & JUL gekozen als winnaar van De Grote Snor. Eigenaressen Anja Notenboom en Janny Romberg namen de onderscheiding in ontvangst.

 

De uitreiking vond vorig weekend plaats, tijdens een wijkfeest op het voetbalveldje naast het goede doelenhuis. “Anja en Janny waren er natuurlijk dolblij mee. Ze hebben het al niet zo breed en geven het grootste gedeelte van hun inkomsten weg aan mensen die het nodig hebben.”

 

JUT & JUL is een goede doelenhuis in de Wippolder, de wijk waar Erwin en zijn vader ook opgroeiden. Anja en Janny richtten JUT & JUL op om hulp te bieden aan mensen die het wat minder breed hebben. “Ze kijken naar wat mensen nodig hebben en wat het dan moet kosten. Als er iemand langskomt die niets te makken heeft, mogen ze het zo meenemen. Als er iemand langskomt met een paar kwartjes en een paar dubbeltjes, dan mogen ze het daarvoor hebben.” De winkel is ook een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. Ze zijn altijd welkom voor een kopje koffie en een goed gesprek, en Anja en Janny zijn altijd bereid om buurtbewoners een handje te helpen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.