Een nieuw kater-recept van Christel: 'Lekkerste dat ik ooit gemaakt heb!'

Gepubliceerd op 17 februari 2023 om 13:03

Christel de Laat komt traditiegetrouw ieder jaar met een anti-katerrecept. De tostiapparaat-hype van Huub Hangop bracht haar op het idee van de 'Anti-kater Frikandellen Friettosti'. "Dit is het lekkerste recept dat ik ooit gemaakt heb", zegt ze er zelf over.

 

Voor de meeste recepten van Christel heb je altijd een oven of een frietpan nodig. De vrolijke melodie van de carnavalshit Waar Is M'n Tostiapparaat van Huub Hangop dit jaar heeft ongetwijfeld invloed gehad op de keuze om dit jaar iets met een tostiapparaat te doen. "De kamer stond blauw van het uittesten, maar er is echt een ongelofelijk lekker recept uitgekomen dit jaar", lacht Christel.

 

Om het recept goed te maken kan je de video bekijken. In het kort vind je hieronder de bereidingswijze én de boodschappen die je in huis kan halen.

 

Ingrediënten
- Friet (ontdooid)
- Frikandellen (ontdooid)
- Bacon
- Geraspte kaas
- Sla
- Saus naar keuze

 

Bereidingswijze
Leg voordat je op stap gaat je friet en frikandellen uit de diepvries. Dan garen ze makkelijker onder het tos-tos-tos-tos-tostiapparaat. Start met het voorverwarmen van het ijzer. Pak vervolgens een flinke haffel friet en verdeel deze over het apparaat. Besprenkel de frietjes met geraspte kaas. Dit zorgt ervoor dat je frietjes mooi aan elkaar smelten. Sluit het tostiapparaat en na ongeveer 8 minuten heb je een mooi plakaatje met friet. Snijd deze doormidden zodat je een boven- en onderkantje hebt voor je tosti.

Vervolgens leg je een aantal plakjes bacon in het tostiapparaat tot ze lekker crispy zijn. Leg ze vervolgens op het onderkantje van je friettosti. Deze laag wordt gevolgd door een laagje sla.

 

Dan de frikandellen. Snijd deze in de lengte doormidden en leg je wederom op het tosti-ijzer. Als ze gaar zijn snijd je ze nog een keer door de helft en bouw je een mooi Jenga-torentje op je bedje met sla.

 

Saus is altijd naar keuze, in dit geval heeft Christel gekozen voor een Anti-kater Frikandellen Friettosti Speciaal. Ook de uitjes kan je prima even in het tostiapparaat leggen. Gevolgd door een lekkere dot mayo en curry.

 

Dan rest ons nog het bovenkantje van de friettosti. Maar ondertussen is alles wel een klein beetje afgekoeld. "Daarom leg ik 'm altijd nog heel effe één minuutje in zijn geheel onder het tostiapparaat", tipt Christel.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.