Van Stads Omroep Den Haag naar Curacao FM

In de jaren '90 was Elvis Monte (achterneef van Juraini) populair bezig om een Antilliaanse radioprogramma te maken bij Stads Omroep Den Haag, waar later het onderging naar Den Haag Totaal. In de jaren '20 is Elvis Monte (achterneef van Juraini) helaas gestopt met het radio maken en werd Juraini Radio geboren met een themazender, genaamd; Curaçao FM. Dit werd toen vrij snel een nieuwe radiostation en uitgegroeid tot jouw 24 uurs wereldwijd online non stop internetradio van Nederland, waar wij ook in de plaats van toen Elvis Monte ook Curaçao FM maakte. Tot die tijd is Curaçao FM in de handen van Juraini Ferary gebleven.

Juraini Radio

Juraini Radio is opgericht op 19 augustus 2019. Vanaf dat moment is Juraini Radio iedere werkdag, van maandag tot vrijdag tussen 19.00 en 22.00 uur, te beluisteren via de gratis streamingdienst Listen2MyRadio. Met ingang van 2 maart 2020 groeide dit verder door naar een streamingsite van Zeno FM. Met ingang van 2 maart 2020 is Juraini Radio 24 uur per dag en 7 dagen per week via internet wereldwijd te beluisteren. Ook buiten de regio is Juraini Radio te ontvangen via internet.

Oprichter

Juraini Ferary is geboren op 28 juli 1993 te Spijkenisse. Zijn ouders zijn afkomstig uit Curaçao. Juraini heeft een matig verstandelijke beperking, maar laat zijn beperking zeker niet in de weg staan. Juraini Radio wordt door Juraini zelf gemaakt. Hij is dol op muziek, vind het leuk om met geluidsapparatuur te werken, maar vind ook het presenteren erg leuk. Hij maakt daarnaast zijn eigen playlists, bedient de muziekcomputer en interviewt gasten. Juraini zendt live uit via zijn eigen studio/slaapkamer van de woonvoorziening Langeberg te Zoetermeer.

Promotie

Op 18 oktober 2019 is Juraini met zijn internetradio te gast geweest in het tv-programma van "Brain the Move" van Delft On The Move in Delft. Dit is een stichting, die tot doel heeft een multimedia platform te bieden aan iedereen van Delft en omstreken. Juraini is vervolgens in 2019-2020 door gegaan met het promoten van zijn eigen internetradio bij gehandicapten zorginstellingen. Hier werd gehoor aangegeven en werd dit ook door velen gedeeld op Facebook en op hun intranet pagina's van de zorginstellingen zelf (pagina voor medewerkers, vrijwilligers). Juraini Radio staat ook bij alle collega-zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking; vooral deze mensen moeten centraal staan.

Doelgroep

De zender richt zich op alle jongeren, jongvolwassenen en volwassenen en werd in het bijzonder door; Juraini Ferary opgezet om jongeren, jongvolwassenen en volwassenen uit de randstad te bereiken. Er wordt ook non-stop muziek gedraaid. Het station draait vooral urban muziek, latin en latijns-muziek.

Juraini TV RadioBox

De beste urban en latin muziek of latijns van Nederland bekijk je op Juraini TV RadioBox! 7 dagen per week en 24 uur per dag zie je de lekkerste liedjes die Nederland te bieden heeft. Dit is vanaf 2020 via YouTube te bekijken.

JUKE

Op donderdag 23 april 2020 ontving Juraini Radio onverwachts een mail van een music supporter van Talpa Network, die Juraini Radio had toegevoegd op JUKE. JUKE is het gratis radio muziekplatform van Nederland. Juraini Radio is vanaf vrijdag 24 april 2020 via JUKE te beluisteren en heeft daarbij een legale licentie gekregen.

Promotie voor Delft op Zondag TV

Op 20 juli 2021 is Juraini met zijn internetradio te gast geweest bij Delft op Zondag TV van Delft op Zondag in Delft. Dit is een YouTube kanaal van een krant uitgeverij in Delft.

 

Juraini is vervolgens in 2019-2020 door gegaan met het promoten van zijn eigen internetradio bij gehandicapten zorginstellingen. Hier werd gehoor aangegeven en werd dit ook door velen gedeeld op Facebook en op hun intranet pagina's van de zorginstellingen zelf (pagina voor medewerkers, vrijwilligers). Juraini Radio staat ook bij alle collega-zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking; vooral deze mensen moeten centraal staan.

Nominatie voor Juraini Radio

Juraini heeft meegedaan aan de Special Media Awards. Dit is een jaarlijks uitgereikt landelijke prijs aan mediamakers met een verstandelijke beperking, omdat Juraini op zijn eigen Juraini Radio al de verschillende mensen hebt geïnterviewd, is Juraini genomineerd in de categorie Beste Podcast.

Juraini Radio wint mini award tijdens Special Media Awards

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Vrijdagavond 5 november 2021 werden de prijzen uitgereikt.

 

Ook Juraini Ferary was genomineerd. Juraini is een bekende verschijning in Delft en Nootdorp. Zijn motto luidt: “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan.” Hij maakt dan ook al jaren radio waarin hij bekende en onbekende Nederlanders het hemd van het lijf vraagt. Zo sprak hij met acteurs uit Goede Tijden, Slechte Tijden en zelfs met Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem, maar ook Joke Meijer, beter bekend als Orgel Joke. Afgelopen vrijdag 5 november 2021 was Juraini dan ook eregast op de Special Media Awards in Hilversum. De 28-jarige radiomaker was genomineerd in de categorie Beste Podcast.

 

Presentatrice Irene Moors maakte de winnaars live vanuit Beeld en Geluid op het mediapark bekend. Tot zijn grote verrassing won Juraini in de categorie Beste Podcast! Het was een avond met een gouden randje, want Juraini werd ook nog eens geïnterviewd op de rode loper. Zijn motto “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan” kwam die avond helemaal uit!

Omroep voor de gemeente

Oud-Juraini Radio en de nieuw naam, genaamd; Omroep Juraini is binnenkort verder uitgeroeid tot een van de grootste publieke omroep voor de verschillende gemeente als internetradio waar we 24 uur per dag en 7 dagen per week overal te beluisteren zijn.

 

Omroep Juraini blijft 24 uur per dag en 7 dagen per week de gezelligheid en de allerbeste urban, latin en latijns-muziek van eigen bodem uitbrengen. Daarnaast blijft de zender op jongeren, jongvolwassenen en volwassenen richten om jongeren uit te randstad te bereiken.

Juraini Radio net niet genomineerd voor de Online Radio Awards

Online Radio Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de radiomakers. Donderdag 19 mei 2022 werden de prijzen uitgereikt.

 

Juraini Ferary werd dit jaar net niet genomineerd. Zijn motto luidt: ''Ik laat mijn beperking zeker niet in de weg staan''. Hij maakt dan wel al jaren radio waarin hij bekende en minder bekende interviewen. Zo sprak hij met de acteurs van Goede Tijden, Slechte Tijden en zelfs Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem van De film van Ome Willem. Helaas kreeg Juraini Radio niet genoeg stemmen. Afgelopen donderdag 19 mei 2022 was Juraini dan ook eregast op de Online Radio Awards bij Beeld en Geluid in Hilversum.

 

Presentator Erik de Zwart maakte de winnaars live vanuit Beeld en Geluid op het mediapark bekend.

Juraini Radio |Omroep Juraini is nu uitgegroeid tot Internationaal multimedia platform

Per 2019-2022 is Juraini Radio |Omroep Juraini langzaam uitgegroeid tot een bureau, die als doel heeft een multimedia platform te bieden aan Delft en steden, maar ook andere landen. De bureau wil verbinden, amuseren en informeren. Door een groot aanbod aan verschillende programma’s proberen wij iedere doelgroep aan te spreken die zich in Delft bevindt. Dit doet Juraini Radio |Omroep Juraini door middel van muziek, interviews & natuurlijk door het bezoeken van verschillende evenementen, feesten en festivals.

 

Naast regio Delft, steden en landen heeft de bureau ook een warm hart voor België, Colombia, Curaçao, Cuba, Dominicaanse Republiek, Griekenland, Indonesië, Italië, Kaapverdië, Spanje en Suriname.