Irene Moors bezoekt studio Radio Gemiva

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 17:58

Irene Moors presenteerde vorig jaar de Special Media Awards en Radio Gemiva won deze Award! “Ik beloof jullie dat ik een keer langskom”, zei ze na bekendmaking van de winnende categorie Beste Radiostation. Die belofte heeft ze afgelopen vrijdag 25 maart waargemaakt.

 

DJ Irene: droom komt uit
De spanning stijgt in de studio tegen de klok van 13.00 uur. Alle DJ’s en Jaap van Sandijk, begeleider bij Radio Gemiva, zijn klaar voor een warme ontvangst van Irene Moors. Stipt op tijd stapt Irene de studio binnen in het activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude. “Wat leuk om hier te zijn”, roept Irene enthousiast. “Ik heb veel mooie dingen mogen doen in mijn leven. Ik had nog een droom om ooit DJ op de radio te zijn. Die droom komt vandaag uit.” Een heerlijke taart gebakken door Gemiva-locatie Atelier Uit de Kunst in Leiden wordt aangesneden. ‘Welkom DJ Irene’ luidt de tekst op de taart.

 

Leuke weetjes over Irene
DJ Ernst verwelkomt Irene met een mooi gesproken verhaal vol leuke informatie over Irene. Ook DJ en dagdichter Asya weet veel te vertellen over Irene. “Je hebt vroeger dagboeken geschreven in steno. Waarom in steno?”, vraagt Asya. “Die vraag is mij nog nooit gesteld”, zegt Irene verrast. “Jullie hebben grondig onderzoek gedaan naar mij, wat leuk! Steno is een soort snel schrijven, alleen mensen die steno hebben geleerd konden dit lezen. In mijn jeugd schreef ik over jongens op wie ik verliefd was. Totdat ik mijn man Barry ontmoette, daarna heb ik geen dagboeken meer geschreven.”

 

Praten en dansen tussen de muzikale noten
Irene vertelt ook over haar werk als ambassadeur bij het Rode Kruis. DJ Asya vraagt: “Ik ga binnenkort starten met een training voor cliëntambassadeur bij Gemiva. Wat is de belangrijkste taak van een ambassadeur? Irene legt uit: “Als ambassadeur is het belangrijk ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten wie Gemiva is en wat de organisatie doet. Je geeft bekendheid aan de organisatie.”

 

“Goed, het is weer tijd voor een lekker nummer!” DJ Jacco kondigt zijn uitgekozen hit aan voor Irene: ‘Wij willen zoute pinda’s. Van Irene Moors en de Smurfen.’ DJ Alida laat weten ook regelmatig de Smurfen in haar uitzending bij Radio Gemiva te draaien. Na het maken van een selfie samen met Irene, swingt DJ Alida er goed op los in de studio. DJ Marijke sluit het bezoek van de BN’er af met een presentatie van de persoonlijke top 5 van Irene uit de jaren ’90. Met een goedgevulde goodiebag verlaat Irene de studio. “Het was een hele fijne middag. Echt helemaal te gek!”

 

Wat kwam er nog meer aan bod in de uitzending? Luister de uitzending terug!
Wil je meer weten over het bezoek van Irene Moors aan de studio van Radio Gemiva?
Luister dan de uitzending terug via deze site, onder de button: Terugluisteren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.