Geen QR-code en geen mondkapje: bij Bakery Café in Bussum is iedereen welkom

Gepubliceerd op 30 januari 2022 om 13:34

Hoewel de maatregelen sinds deze week weer iets zijn versoepeld, is het tonen van een coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapje nog altijd op veel plekken verplicht. Afgelopen zaterdag van 29 januari 2022 rond 22.30 uur kon je natuurlijk zien dat iedereen welkom was bij Bakery Café in Bussum zonder QR Code en is er geen mondkapje verplicht.

“Je hoeft alleen jezelf mee te nemen om hier binnen te komen”, stelt Evelien Stricker resoluut. De eigenaresse van een lunchroom in Bussum laat iedereen zonder QR-code binnen en gasten hoeven er ook geen mondkapje te dragen. “Ik zou me best aan de regels willen houden, maar dan moeten die regels terecht zijn”, legt Evelien uit aan Hart van Nederland.

 

Nu ben ik de lul!

Ze noemt een voorbeeld: “Ik heb nu vier personeelsleden thuis gehad die niet ziek waren. Maar”, ze telt op haar vingers, “omdat moeder, zus, broer en kindje positief getest waren. Mijn ziekteverzuim was nul en nu ben ik de lul!” Haar ongehoorzaamheid leverde Evelien al meerdere boetes op, maar die weigert ze te betalen. “Ik heb 31 jaar samen met mijn partner dit bedrijf. En dat gaat nu na twee jaar gewoon naar de klote door dit soort idiote maatregelen en dat laat ik niet toe!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.