Persconferentie van 18 juni 2021

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 20:00

Op vrijdag 18 juni 2021 was er weer een persconferentie.
En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie.
Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus.


Er is flinke versoepelingen aangekondigd. Zo zal de mondkapjesplicht waarschijnlijk voor een groot deel verdwijnen, en mag de horeca vanaf 26 juni tot 00.00 uur open zijn.


Bezoek thuis
Over het bezoek thuis: nu geldt nog het advies om maximaal 4 personen per dag te ontvangen, per 26 juni wordt dit uitgebreid naar 8 mensen. Kinderen tot en met 12 jaar oud tellen daarbij niet mee.


Restaurants
Ook mogen restaurants meer gasten ontvangen. Het maximaal aantal gasten gaat naar 100 personen.

 

Discotheken

Ook discotheken en nachtclubs mogen per 26 juni de deuren weer openen, wel moeten bezoekers van tevoren een coronatest doen. Alleen als die negatief is, mogen ze naar binnen. Dit is geldt ook voor de Raini Disco, een tweedaags disco dat wekelijks bij Athene’s Olijf aan de Burgwal 14 in Delft weer plaatsvindt.


Evenementen
Eerder werd al bekend dat er vanaf 30 juni grote evenementen georganiseerd mogen worden. Wel geldt er een aantal regels: bezoekers moeten een coronatest laten zien die maximaal 40 uur oud is, of een bewijs dat zij gevaccineerd zijn of al corona hebben gehad. Zij hoeven dan geen afstand te houden en geen mondkapje te dragen.
Ook mogen evenementen maximaal 25.000 bezoekers ontvangen, en mag het evenement niet langer dan 24 uur duren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.