Oranje-Sinterklaas uit Aalsmeer steelt show tijdens Nederland-Turkije

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 17:44

Doorgaans gaat 'ie in het rood gekleed, maar voor de gelegenheid had ook Sinterklaas gisteren zijn oranje outfit uit de kast getrokken. In een feloranje tabberd stal hij gisteren in het Berlijnse Olympia-stadion tijdens Nederland-Turkije de show.

 

"Over een wandeling van twee minuten heb ik nu twee uur gedaan. Normaliter willen kinderen met mij op de foto, maar nu waren het allemaal dronken, volwassen mannen die ook nog massaal Sinterklaas Kapoentje zongen", aldus Mike van der Laarse uit Aalsmeer die zich voor de gelegenheid als Sinterklaas had verkleed.

 

Oranje kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand, maar in de tweede helft wist het twee keer te scoren en won het de wedstrijd. "Het was een briljante avond. Wat een broederschap tussen de Nederlanders en Turken. Met zijn allen zingen en heel veel gekkigheid", vertelt een enthousiaste Sinterklaas.

 

"Ik ben een keer of zeshonderd op de foto gegaan", meldt de oranje-Sinterklaas

 

Na afloop van het stadion liep Sinterklaas het stadion in Berlijn uit. "Ik moest allemaal interviews geven aan buitenlandse tv-stations. Die herkenden mij kennelijk ook. Ik ben daarna nog een keer of zeshonderd op de foto gegaan en heb de avond afgesloten met een pommes mit bratwurst. Dat was naast een döner kebab-tent met allemaal chagrijnige Turken. Dat was wel lachen."

 

Oranje staat nu in de halve finale van het EK en speelt woensdag tegen Engeland. Om 21:00 uur wordt er in Dortmund afgetrapt. "In de verlenging wint Oranje met 2-1. Dan spelen wij tegen Spanje. Ik weet niet welke kleur tabberd ik dan aan moet. Misschien de eerste helft rood en dan de tweede helft oranje."

 

 

Bron; NH Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.