Feest in verschillende steden na overwinning Oranje

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 07:31

Op tal van plekken is de winst van het Nederlands elftal gevierd. Op pleinen in onder meer Arnhem, Den Haag en Almelo is door duizenden fans gefeest.

 

In Amsterdam was het op Plein 40-45 druk. Veel Turkse Nederlanders kwamen daar samen. Op een gegeven moment waarschuwde de politie dat het plein met de auto niet meer bereikbaar was.

 

Ook in de Haagse Schilderswijk gingen fans in groten getale de straat op. Volgens RTV West werd de politie en de ME daar met zwaar vuurwerk bekogeld. Na enkele charges van de ME keerde de rust weer terug.

 

Vuurwerk

De politie in Amersfoort kondigde eerder aan dat de rotonde De Stier deels afgesloten zou worden om te voorkomen dat automobilisten eindeloos claxonnerend rondjes konden rijden. De politie zei de kentekens te noteren van voertuigen die gevaarlijk rijgedrag zouden vertonen.

 

In een aantal plaatsen werd ook vuurwerk afgestoken. In Nuenen belandde een vuurpijl in de dakgoot van een woning. Vervolgens vatte het isolatiemateriaal vlam. Na enige tijd had de brandweer de brand onder controle.

 

Fans slaags in fanzone

In de fanzone van de UEFA bij de Brandenburger Tor in Berlijn braken na de wedstrijd relletjes uit. Turkse en Nederlandse supporters raakten slaags. De fans keken in de fanzone de wedstrijd omdat ze geen kaartje voor de wedstrijd hadden. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen en of er supporters zijn gearresteerd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.