Duizenden toeterende Turkije-fans vieren feest in Tilburgse binnenstad

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 22:52

Duizenden fans van Turkije, maar ook van Nederland vierden op dinsdagavond 2 juli feest in het centrum van Tilburg. Niet gauw nadat de Turkse nationale ploeg met 1-2 won van Oostenrijk werd de binnenstad afgesloten door de politie.

 

Het was één groot feest in het centrum na de overwinning van Turkije. Traditiegetrouw werd er ook flink getoeterd door Tilburgers met een Turkse achtergrond. Er trok een stoet van auto’s door de stad. De politie sloot vanwege de enorme drukte een groot deel van het centrum af en er werden extra eenheden ingezet vanwege de veiligheid van het overige verkeer.

De fans blokkeerden de kruising tussen de Spoorlaan en de Heuvelring, waar er met fakkels en vlaggen feest werd gevierd. Er werd zelfs in palen geklommen en uit geluidsboxen klonk muziek. Op straat werd gezongen en gedanst, tot ongeveer 00.30 uur.

 

Kwartfinale tegen Oranje

Met de zege weet Turkije zich te plaatsen in de kwartfinale van het EK. Daar zullen ze het op moeten nemen tegen het Nederlands elftal. Op zaterdag zal de kwartfinale plaatsvinden in Berlijn. Het duel begint om 21.00 uur.

 

Bron: Omroep Tilburg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.