Weg met de paraplu: het wordt droger en warmer in Delft

Gepubliceerd op 22 juni 2024 om 16:59

Droger en warmer weer in Delft? Yes please! De meteorologen van Weeronline zijn positief en denken dat de herfstachtige dagen snel verleden tijd zijn. Even vooruitblikken naar de komende periode.

 

Meteoroloog Berend van Straaten schetst een weerbeeld waar we de afgelopen tijd alleen van konden dromen: “Vanaf het weekend regent het waarschijnlijk een week niet. Daar kijken veel mensen naar uit. Logisch, want het is sinds augustus eigenlijk veel te nat in Nederland.”

 

Even geen regen

Voor het eerst in maanden lijkt het erop dat we een aantal dagen achter elkaar droog weer krijgen. “We hebben wel een paar mooie dagen gehad in het voorjaar, maar die waren altijd van korte duur”, zegt Berend.

 

Voordat je je strandspullen bij elkaar raapt: de komende dagen is het nog wisselvallig. “Dinsdag is het zelfs kletsnat, woensdag blijft het droog en is het warm. Donderdag en vrijdag kunnen nog regenachtig zijn, maar vanaf het weekend blijft de neerslag weg. Hopelijk is dat het einde van de vele regen.”

 

Hogere temperaturen

Je kunt je warme jas binnenkort opbergen. Berend laat weten: “De temperatuur gaat stijgen. We verwachten niet direct zomerse dagen, omdat daarvoor moet de temperatuur minimaal 25 graden zijn. Maar het kwik zal zeker boven de 20 graden uitkomen.”

 

Een ijsje halen

Zeg je lente, dan zeg je ijs-tijd! In Delft houden we wel van een lekker bolletje ijs (of twee). Gelukkig zitten er genoeg lekkere ijssalons in Delft om ons zoet te houden deze zomer. Kijk maar eens naar dit lijstje.

 

Terrasje pakken

Dat de zon weer gaat schijnen, betekent dat we massaal op zoek gaan naar een fijn plekje op het terras. De leukste terrasjes in Delft volgens de locals?

 

Picknicken

Of wat denk je van relaxen in het gras met wat lekkers erbij? Stokbroodje, fruit en limonade: op deze plekken in en rondom Delft kan het. Kies je spot, nodig wat vrienden uit en enjoy!

 

Bron: Indebuurt Delft

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.