Henny heeft zijn voet gebroken

Gepubliceerd op 15 juni 2024 om 12:39

Henny Huisman heeft zijn voet gebroken tijdens het boksen. De 72-jarige presentator zit daarom momenteel in een rolstoel en moet opnieuw leren lopen, vertelt hij aan De Telegraaf en Omroep Juraini.

 

De breuk ontstond tijdens een boksles met zijn personal trainer die Huisman afgelopen Kerst cadeau had gekregen van zijn dochter. ”Uithalen, draaien, uithalen, draaien en zo verder". Dus ik geef hem een linkse directe, draai naar binnen en hoor vrijwel direct krak”, blikt Huisman terug tegenover de krant.

 

In eerste instantie had hij niet door dat er iets ernstigs aan de hand was, want Huisman ging gewoon de hond uitlaten. Zijn vrouw Lia spoorde hem uiteindelijk aan om toch naar de huisarts te gaan. ”Bleek ik gewoon wekenlang met een gebroken voet te hebben rondgelopen." "Daarmee heb ik het zelfs alleen maar erger gemaakt.”

 

Eigenlijk zou Huisman nu op Bonaire zijn, waar hij een tweede huis heeft. Dat uitje ging niet door, omdat vliegen tot trombose kan leiden. ”Ik heb de orthopedisch chirurg nog gevraagd of er ook gipsvluchten die kant opgaan, maar dat bleek niet het geval.” Over twee weken mag het gips eraf. Als de breuk dan niet voldoende is geheeld, moet er een schroef in. Huisman hoopt dat hij na zijn herstel alsnog snel naar Bonaire kan.

 

Toch vindt de presentator dat hij niet mag klagen. ”Er zijn heel wat mensen in de Gazastrook die zo met mij willen ruilen, dus waar hebben we het eigenlijk over?”, besluit hij.

 

Later staat Henny Huisman open voor een interview met Omroep Juraini.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.