Koffieochtend bij buurtkamer Hoorn groot succes: "Ik kom hier elke dag!"

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 00:14

Maar liefst zes dagen per week zijn buurtgenoten welkom bij Praethuys 't Slot in Hoorn. Daarom wil beheerder Gonda de Vries de onmisbare vrijwilligers een keer in het zonnetje zetten. Ze zitten nietsvermoedend aan de koffie als NH Helpt langskomt met een taart.

 

Het Praethuys is een buurtkamer, huiselijk ingericht met planten en sfeervol behang. Van maandag tot en met zaterdag staat de koffie klaar tussen 10.00 en 12.00 uur. Bezoeker Marjan komt er elke dag. "Het voegt echt wat toe aan de buurt. En voor mijzelf is het een goed begin van de dag. Heel fijn om hier te komen."

 

Praethuys 't Slot is de eerste buurtkamer van Hoorn, gevestigd in het Venenlaankwartier. Inmiddels loopt het goed, maar dat heeft even geduurd. "We begonnen dit met z'n tweeën, maar in het begin kwam er niemand," vertelt beheerder Gonda. "We hebben stug volgehouden en nu hebben we elke dag een goede groep bezoekers. Het Praethuys is niet meer weg te denken uit de buurt."

 

Dat is mede te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers. "Die schenken de koffie en thee en ontvangen de bezoekers hartelijk met een praatje", zegt Gonda. Dat kan bezoeker Marjan beamen. "De service is goed", zegt ze lachend. "Ik krijg altijd een arm, omdat ik moeilijk loop. En ik heb hier een eigen stoel, dus het voelt bijna als thuis."

 

Bron: NH Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.