Zomerspektakel groot feest dankzij Afrojack en John

Gepubliceerd op 8 juni 2024 om 21:48

ALPHEN - Drie dagen lang was het één groot feest op het terrein aan de Zegerplas, met als grootste klapper het optreden van de wereldberoemde DJ Afrojack. Toen de kaartverkoop voor de vrijdagavond even stokte, overwoog het Zomerspektakel in de rest van het weekend ook entreegeld te vragen. Notaris John Kroes was bang dat het feest dan minder toegankelijk zou zijn en besloot uit eigen zak garant te staan. Kroes keek zondag tevreden naar de opkomst.

 

Afrojack staat meestal op grote festivals in het buitenland, maar tussen Amerika en Hongkong doet hij op vrijdagavond ‘gewoon’ even het Alphense feestterrein aan. Hij trakteert hij de bezoekers met een spectaculaire show op een explosie van licht en geluid. 

 

“Hier word ik helemaal gek van”, probeert een enthousiaste fan boven het geluid uit te komen. “Ongekend”, vindt ook de 57-jarige Alphenaar Taco. “Zo gaaf met die visuals en lasershow erbij. Ik kwam eigenlijk voor Krezip, een echte festivalband, maar dit was echt kicken.” Hij voegt er aan toe, dat het – ongeacht de artiesten – sowieso altijd drie dagen feest is. Voordat Afrojack de vrijdagavond spetterend afsluit, zijn er optredens van rapper Snelle en de Tilburgse band Krezip, de band rond zangeres Jacqueline Govaert. In hun midden ook weer Bram van den Berg, die vorig jaar met de Ierse band U2 meespeelde bij een concertreeks in Las Vegas. Een kleiner podium op het voorterrein is het decor voor de Marokkaans-Nederlandse zangeres Numidia, die ook bekend is van het jeugdtelevisieprogramma De Faker. De zaterdagavond is ingeruimd voor Xander & Friends. De zanger en pianist ontvangt daarbij altijd  veel artiesten, waaronder dit jaar onder andere OG3NE en de 83-jarige zanger Peter Koelewijn (Kom van dat dak af), die nog altijd rockt als een jonge god. Ook bij Wolter Kroes gaat het dak er af.

 

Na de Zomerdienst aan het Meer is de aftrap van de korte afstanden van de Obstacle Run. De dag ervoor bedwingen de ‘diehards’ alle hindernissen rond de Zegerplas. Daardoor is het al vroeg druk op het feestterrein. Naarmate de dag vordert is het een flinke klus om je van voor naar achter of andersom te verplaatsen. Onopvallend tussen de mensenmassa geniet ook notaris John Kroes volop. Doo persoonlijk garant te staan, kunnen de bezoekers op zaterdag en zondag toch gratis genieten van het festival. “Ik verdien mijn geld dankzij de maatschappij, dus vind ik het niet meer dan logisch om wat terug te doen voor die zelfde maatschappij”, liet hij eerder al weten. Ook Stanley de Looze, voorzitter van de organisatie is dik tevreden. “Dankzij de persoonlijke garantstelling van John is het met de vrije in- en uitloop lastig in te schatten hoeveel bezoekers er zijn” zegt hij. “Kijk eens hoe druk het is bij de horeca. Dankzij de herbruikbare bekers is er toch veel minder rommel op het terrein.” De opbrengst van alle ingeleverde bekers gaat naar de Stichting ALS. “Een goede zaak”, zegt een bezoeker, die zojuist voor hem en zijn kinderen patat heeft gehaald en daarvoor na een halfuur in de rij staan 21 euro (6 muntjes) heeft betaald. “Niet goedkoop, maar het is niet elke dag feest.” Dat vindt ook Alphenaar Peter van Donk, die eraan toevoegt dat de prijs voor een biertje wel meevalt.” Hij vertelt, dat hij het Zomerspektakel al vanaf het begin bezoekt. “Nu alleen op de zondag, want eerder vond ik de lucht toch wat te dreigend.” Hij en zijn partner komen vooral voor de sfeer en gezelligheid. “Prachtig om te zien hoe het festival in al die jaren is gegroeid.” Op zondagavond gaat nog eens iedereen uit zijn bol. De jeugd vooral bij Flemming. Bij de feestnummers van Snollebollekes, doet iedereen mee.

 

Bron: RODI Alphen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.