Joost Klein: 'Ik deed niets strafbaars'

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 15:29

We krijgen er veel vragen over van jullie: hoe gaat het nu met Joost Klein? En wat is er nou gebeurd op het Songfestival waardoor hij niet meer mee mocht doen?

 

Joost Klein heeft nu iets laten weten via zijn advocaat. Hij heeft niets strafbaars gedaan, zegt de advocaat tegen Zweedse journalisten.

 

Wat is er gebeurd?

Joost Klein was in de Zweedse stad Malmö om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. De dag voor de finale kwam er ineens nieuws dat Joost Klein niet meer mocht optreden van de organisatie.

 

Over wat er precies gebeurd was, is nog veel onduidelijk. Wel weten we dat een cameravrouw van het Songfestival naar de politie is gegaan. Dat deed ze omdat Joost Klein na een optreden iets naars zou hebben gedaan tegen de vrouw.

 

Joost Klein mocht van de Zweedse politie terug naar Nederland gaan. Er loopt nog wel een onderzoek naar hem. En meedoen aan de finale kon hij dus vergeten.

 

Het Nederlandse Songfestival-team heeft sindsdien meer verteld over wat er is gebeurd. De vrouw zou Joost Klein hebben gefilmd, terwijl er was afgesproken hij niet gefilmd zou worden.

 

Volgens de advocaat van Joost Klein stopte de vrouw ook niet met filmen maken toen Joost Klein dat vroeg. Uiteindelijk duwde hij de camera weg, zegt de advocaat. Maar Joost Klein heeft haar niet bedreigd, zegt hij.

 

Joost Klein moet waarschijnlijk begin juni voor de rechter komen in Zweden. Dus of Joost Klein straf krijgt, weten we nu nog niet. Joost Klein heeft zelf nog niet gereageerd op al het nieuws. Jij kunt natuurlijk reageren in de reacties.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.