Koninklijke familie heeft 'met volle teugen' genoten van Koningsdag in Emmen

Gepubliceerd op 27 april 2024 om 23:01

De koninklijke familie heeft zaterdag "met volle teugen" genoten van een "prachtige Koningsdag" in Emmen. Dat zei koning Willem-Alexander na afloop van het bezoek in gesprek met de pers. "Het is waanzinnig."

 

Prinses Amalia vertelde voor het eerst over haar tijd in Spanje. Amalia woonde en studeerde een jaar in Madrid om bedreigingen in Nederland. "Het waren natuurlijk rare omstandigheden waardoor ik er heen moest, maar alsnog zal Madrid altijd in mijn hart gesloten zijn", zei de prinses. "Ik ben extreem dankbaar voor iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat ik daar in vrijheid rond kon lopen."

 

'Mooie ervaring'

Haar zus Alexia heeft momenteel een tussenjaar. Wat ze daarna gaat studeren, weet de prinses nog niet. "Ik laat het weten wanneer ik het weet", zegt ze. "Ik weet tussen welke dingen ze aan het kiezen is, maar er zijn nog zoveel keuzes", vult haar vader Willem-Alexander aan.

 

Prinses Ariane studeert sinds vorige zomer aan het United World College Adriatic in het Italiaanse Triëst. Een "mooie ervaring", aldus de jongste prinses. "Ik heb heel veel bijzondere mensen ontmoet, maar ik mis het hier wel thuis."

 

Op de kaart gezet

Volgens burgemeester Eric van Oosterhout is het bezoek van de koninklijke familie aan zijn stad goed verlopen. "De koninklijke familie was volgens mij oprecht verwonderd over hoe mooi het hier is, hoe fijn het hier is en hoe relaxed de bevolking is", aldus Van Oosterhout.

 

In zijn afsluitende toespraak zei de koning dat er niks klopte van de lijstjes en peilingen. "Hij had het over één lijstje waar we op een of andere manier onderaan staan", aldus Van Oosterhout, verwijzend naar het lijstje van aantrekkelijkste gemeentes. Na afloop sprak de burgemeester daar nog over met de koning. "De koning zei dat hij daar weinig van snapte."

 

Volgens de burgemeester heeft Koningsdag geholpen om Emmen op de kaart te zetten, door de ontspannenheid van de bevolking en door 'naoberschap' te laten zien. "Als we dat over hebben kunnen dragen, niet alleen aan de koninklijke familie, maar ook aan al die kijkers op tv, dan kun je zien dat zo'n Koningsdag enorm helpt om Emmen in de etalage te zetten."

 

30.000 bezoekers

Koning Willem-Alexander wandelde samen met koningin Máxima en zijn dochters een route door Emmen. Ze begonnen op het Noorderplein en gingen daarna via de Hoofdstraat naar het Marktplein, het Rensenpark, het gemeentehuis, het skatepark en langs dierenpark Wildlands. De dag werd afgesloten bij het hoofdpodium op het Raadhuisplein.

 

Een woordvoerder van de gemeente laat aan het ANP weten dat er tijdens de koninklijke wandeling ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen waren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.