Het is Pasen bij Omroep Juraini

Gepubliceerd op 31 maart 2024 om 12:55

Vandaag is het eerste paasdag, zondag 31 maart 2024. Een dag die voor velen in het teken staat van lekker eten, gezelligheid en familie. Misschien heb je al genoten van een heerlijk paas-ontbijt, lunch of brunch en staan er nog meer lekkernijen op het programma. Of misschien ga je straks nog op zoek naar verstopte paaseieren? Wat je ook doet, bij Omroep Juraini wensen we jullie allemaal een hele fijne paasdagen toe!

Het paasfeest heeft voor veel mensen een speciale betekenis. Het is een christelijke feestdag waarop de opstanding van Jezus wordt gevierd. Maar ook voor niet-gelovigen is Pasen een belangrijke dag. Het markeert het einde van de winter en het begin van de lente en symboliseert daarmee ook nieuw leven en hoop.

Traditioneel gezien wordt Pasen gevierd met een uitgebreid paas-ontbijt, lunch of brunch. Dit is een gezellig moment om samen met familie en vrienden te genieten van allerlei lekkernijen. Denk aan paasstol, croissants, scrambled eggs, vers fruit en natuurlijk niet te vergeten: paaseitjes! Het is ook een mooie gelegenheid om nieuwe recepten uit te proberen en samen in de keuken te staan.

Maar het is niet alleen maar eten wat de klok slaat op eerste paasdag. Voor veel kinderen is het ook een dag waarop ze op zoek gaan naar verstopte paaseieren. Een leuke traditie die zorgt voor veel plezier en spanning.

 

Bij Omroep Juraini hopen we dat jullie allemaal kunnen genieten van een gezellige en ontspannen eerste paasdag. Of je nu geniet van een uitgebreid paas-ontbijt, op zoek gaat naar eieren of gewoon een rustig dagje thuis doorbrengt. En natuurlijk wensen we jullie ook voor de tweede paasdag een fijne dag toe.

 

Misschien heb je wel langer uitgeslapen dan normaal, want de zomertijd is ingegaan. Om 02.00 uur Nederlandse tijd ging de klok een uur vooruit, naar 03.00 uur. Dankzij de zomertijd is het 's ochtends iets langer donker en 's avonds wat langer licht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.