53-jarige Def Rhymz overleden

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 19:43

Rotterdam - Dennis Bouman (Paramaribo, 3 mei 1970), beter bekend als Def Rhymz, is afgelopen weekend overleden. De Rotterdamse rapper werd bekend met grote hits als Doekoe en Schudden. Def Rhymz leed aan hartfalen en was in afwachting van een donorhart.

 

Def Rhymz maakte vaak een lolletje van zijn muziek, maar werd in Rotterdam wel degelijk heel serieus genomen als een van de grondleggers van de lokale hiphopscene. In 1986 werd hij op zestienjarige leeftijd Nederlands kampioen rappen. Begin jaren negentig was Rhymz betrokken bij de nummer 1-hit Mockin’ Bird Hill van reggaegroep Roots Syndicate (bekend van de reclame van Centraal Beheer). Rond de eeuwwisseling scoorde hij zelf twee knoeperds van hits met Doekoe en Schudden.

 

Def Rhymz was geliefd in onze stad. Het regende gisteravond condoleances van bevriende muzikanten als Erwin Zimmerman (Git Hyper), U-Niq en DJ Jean. Def Rhymz stierf in zijn woonplaats Houten, hij is 53 jaar geworden.

 

Juraini Ferary van Omroep Juraini laat zelf, via deze weg weten, dat hij zijn wereldvriend heeft verloren en dat we hem als wereldvriend van iedereen erg ga missen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.