Blond Schuimend Bier! Dit is het carnavalsnummer van Delftenaren Barry en Kees

Gepubliceerd op 7 februari 2024 om 23:37

Ik moet zuipen of Bekers naar de bar… Zomaar twee carnavalsnummers die over het drinken van bier gaan. Delftenaren Barry van Straten en Kees van der Plas maakten hun eigen bierlied. Met Blond Schuimend Bier willen ze laten zien dat carnavallen in Delft hartstikke leuk is.

 

“Zet die tap maar vol gas aan”, zingen de mannen in het nummer dat is geschreven op de melodie van Sweet Caroline. “Dat lied kent iedereen en dan met name het oh-oh-oh-moment. Het is simpel en makkelijk te herhalen”, vertellen ze aan het AD.

 

Carnaval in Delft

Volgens de mannen zijn de carnavalsactiviteiten in Delft de laatste jaren afgenomen en dat vinden ze zonde. Met het lied willen ze het feest in Delft weer nieuw leven inblazen. “We willen laten zien dat het feest draait om samen zijn. Het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet. Je bent echt welkom hier”, zegt Barry.

 

Feestend op de Markt

Wil je alvast in de carnavalsstemming komen? Dan wil je de videoclip van Blond Schuimend Bier zien. Samen met de muzikanten van Muziekmakerij ’t Zooitje zien we Barry en Kees feestend op de Markt in Delft. Ze dragen een Delftsblauw pak en hebben – hoe kan het ook anders – een biertje in de hand.

 

Wie het nummer live wil horen, bezoekt op zaterdag 10 februari de Delftse Markt. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er een groot carnavalsfeest.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.