Partijleiders praten op luxe landgoed over nieuwe regering

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 10:58

De partijleiders van de PVV, VDD, NSC en BBB kwamen vandaag voor het eerst na de kerstvakantie bij elkaar voor de formatie. Dat betekent dat ze met elkaar praten en onderhandelen over het vormen van een nieuwe regering. Wie wil met wie samenwerken?

 

De politici voeren de gesprekken met elkaar op een luxe landgoed in Hilversum. Daar zullen ze drie dagen verblijven en ze kunnen er ook blijven slapen. Ze hebben hier wat meer rust nu ze weg zijn van andere politici en journalisten. Een paar dagen weg zou kunnen helpen om elkaar beter te leren kennen en elkaar meer te gaan vertrouwen.

 

Grondwet

Een van de belangrijkste onderwerpen die de politici bespreken is de grondwet. Vooral Pieter Omtzigt van NSC vindt dit heel belangrijk. De PVV heeft namelijk plannen die tegen de grondwet ingaan.

 

Zo wilde de partij van Geert Wilders regels tegen islamitische scholen en moskeeën invoeren. Gisteren heeft Wilders gezegd dat hij die plannen niet meer wil invoeren. Maar hoe dat precies zit, zullen de partijleiders de komende dagen bespreken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.