De Koperen Kat bestaat 12,5 jaar!

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 19:29

DELFT - Wat ooit begon met een 20 liter ketel, is uitgegroeid tot een landelijk bekende brouwerij met 1000 liter ketels. Na een aantal internationale prijzen en het lekkerste bockbier van Nederland, bestond de Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat vorige week vrijdag alweer 12,5 jaar!

 

Na het winnen van deze prijzen werd de stadsbrouwerij steeds iets zichtbaarder in de Delftse horeca. Hiervoor werd er vooral landelijk bier geschonken, maar dat is inmiddels veranderd door slimme horeca die wel met een of meer van de negentien ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren werken van De Koperen Kat. Veel inwoners en bezoekers van Delft zijn dol op de biertjes uit eigen stad, waardoor je bijna niet om De Koperen Kat heen kunt! De stadsbrouwerij zorgde er na 89 jaar voor dat er eindelijk weer commercieel gebrouwen werd in de stad Delft. “Hiermee brachten wij de biergeschiedenis weer terug in de stad, iets waar we super trots op zijn!  Als het aan de gemeente had gelegen was dit nooit gebeurd op deze locatie. Gelukkig lieten wij ons niet wegjagen”, aldus eigenaar Rolf Katte. Vanaf 1 februari 2013 verhuisde de stadsbrouwerij intern naar de voorzijde van de oude Kabelfabriek. Hier begonnen ze gelijk met een maandelijkse BBQ met live muziek. Live muziek was in Delft erg zeldzaam geworden en daardoor kwamen er steeds meer muziekliefhebbers naar De Koperen Kat. Inmiddels organiseert de stadsbrouwerij al jaren een wekelijkse karaokeavond op donderdag en is er elke zondag live muziek met bands en artiesten.

 

Trots
Bij De Koperen Kat zijn ze natuurlijk trots, maar niet alleen op zichzelf: “Naast trots op onszelf, zijn we ook trots op alle mensen en bedrijven die De Koperen Kat de afgelopen jaren altijd hebben gesteund! Super bedankt en op naar de 25 jaar. Proost!”  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.