Zomercarnaval Rotterdam op wereldwijde lijst met tradities

Gepubliceerd op 6 december 2023 om 11:53

Rotterdam staat al jaren bekend om de bruisende en dynamische stad. De Rotterdamse cultuur is uniek en heeft veel te bieden. Een van de meest populaire evenementen in Rotterdam is het jaarlijkse Zomercarnaval.

In 1996 werd de Stichting Zomercarnaval Nederland opgericht.

 

Het Zomercarnaval is een kleurrijk evenement waar mensen van alle culturen samenkomen om te vieren en te genieten van de muziek, dans, kleding en de lekkere gerechten.

Het evenement duurt meerdere dagen, waarbij er verschillende activiteiten plaatsvinden. Er worden optochten gehouden, verschillende optredens georganiseerd en er worden workshops gegeven. Iedereen kan hieraan meedoen en het is een geweldige manier om de Rotterdamse cultuur te ervaren.

Het Zomercarnaval staat nu op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dit betekent dat het evenement wordt erkend als een belangrijke traditie die nooit verloren mag gaan.

Het is een eer dat het Zomercarnaval in Rotterdam is opgenomen in deze lijst. We moeten deze traditie koesteren, zodat de Rotterdamse cultuur kan blijven voortbestaan. Daarom is het belangrijk dat we de Zomercarnaval blijven vieren en dat we de tradities en gewoontes in ere houden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.