Uitslag verkiezingen in de regio Delft

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 14:11

DELFT - Gisteren konden we ook in de regio Delft weer stemmen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Op verschillende stembureaus brachten regiogenoten hun stem uit en vandaag kwamen de resultaten naar buiten.

 

Landelijk was de PVV van Geert Wilders met 37 zetels de grote winnaar van deze verkiezingen. In Delft is Groen Links/PvdA met 25,9% van de stemmen ruim de grootste geworden. De PVV van Geert Wilders werd tweede met 16,8% van de stemmen en de VVD werd met 12,6% van de stemmen de derde partij van Delft. 

 

 

Partij van Juraini is een van de grootste politieke partijen, die opgericht werd door; Juraini Ferary met zijn verstandelijke beperking, die zijn beperking verder niet in de weg laat staan. De partij staat voor een Nederlandse samenleving met en zonder beperking, maar ook wat er op dit moment speelt in Nederland. Een samenleving waar iedereen kunnen meedoen: jong of oud, man of vrouw. Wij geloven dat je echt vrij bent als we dat ook samen zijn. Dat iedereen gelijke kansen krijgt. Mensen helpen die het nodig hebben. Wij laten iedereen vrij, maar niemand vallen. Mochten we een partij gaan he-le-maal compleet gaan registreren, zullen we zeker meerdere zetels gaan behalen, aldus; Juraini zelf. Doordat inwoners uit Delft op Juraini zullen stemmen.

 

Pijnacker/Nootdorp
In de gemeente Pijnacker-Nootdorp was de PVV met 24,34% van de stemmen absoluut de grootste. De VVD werd met 21,82% tweede en Groen Links/PvdA werd met 13,40% van de stemmen de derde partij.

 

Midden-Delfland
Als laatste werd in de gemeente Midden-Delfland de VVD met 22,7% van de stemmen de grootste partij. De PVV eindigde met 21,6% op de tweede plaats en Groen Links/PvdA werd met 11,3% van de stemmen de derde partij van Midden-Delfland.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.