Feestelijke start nieuwbouw voor cliënten in Noordwijk

Gepubliceerd op 23 november 2023 om 14:25

Samen met toekomstige bewoners, hun verwanten en andere betrokkenen vierde ’s Heeren Loo afgelopen dinsdag de start van nieuwbouw voor cliënten aan de Windlaan op woonzorgpark Willem van den Bergh. Regiodirecteur Fleur Drexhage onthulde samen met vier bewoners de bouwhekdoeken waarop de impressie van de vier nieuw te bouwen woningen staat.

 

Zowel toekomstige bewoners als ook verwanten waren enthousiast bij het zien van de impressies. "Om op deze manier de start van de bouw met elkaar te vieren, is een feestje", aldus één van de aanwezige ouders.

 

De nieuwe woongebouwen worden gerealiseerd volgens het huisvestingsconcept voor groepswonen. Dit is de standaard die ’s Heeren Loo samen met onder andere cliënten, verwanten en zorgmedewerkers ontwikkeld heeft voor groepswoningen op de woonzorgparken. Bij nieuwbouw bestaat een gebouw minimaal uit twee woningen, elk voor een woongroep van acht cliënten. Elke cliënt heeft een eigen studio met badkamer en elke groep van acht heeft een gezamenlijke woonkamer met groepskeuken. In dit geval wordt in een van de woningen een extra woonplek gerealiseerd.

 

De bouw wordt uitgevoerd door KBM uit Katwijk. En vertrouwde partner in nieuwbouw en renovatie voor 's Heeren Loo. Als alles volgens plan verloopt worden de werkzaamheden eind 2024 afgerond.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.