Feestelijke première Woerdense Sinterklaasfilm

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 12:21

WOERDEN • De rode loper was woensdagavond uitgerold bij AnnexCinema voor bezoekers van de Woerdense Sinterklaasfilm Soof’s Pieten en de strijd om de Mijtermunten.

 

Speciaal voor de première verschenen de dames in een mooie jurk en waren de heren in een chique pak gestoken. "Het was één groot feest", blikt regisseur Bram Pak terug. "Naast alle leden van de cast en filmcrew zaten er ook veel sponsoren in de zaal. En de burgemeester was erbij. Superleuk."

 

Kippenvel
Uiteraard was Pak reuze benieuwd naar de reacties op de film. Al tijdens de vertoning kreeg hij het gevoel dat het wel goed zat. "Je schrijft een script en stopt er de nodige grappen in. Als je dan de zaal hoort lachen, krijg je toch wel even kippenvel hoor!" Ook de drie muzieknummers die in de film te horen zijn, vielen in de smaak. "Het publiek begon zelfs te klappen."

 

De opnames voor de film vonden tussen juni en augustus plaats. "We hadden veertien draaidagen ingepland, voornamelijk in de weekenden. Doordeweeks moest iedereen namelijk gewoon werken." Op een paar dagen tikte de thermometer bijna veertig graden aan. "Als je de hele dag in een pietenpak loopt is het best afzien", zegt Pak. "We waren voortdurend bezig met zweetdruppeltjes wegvegen. In de film zie je daar overigens niets van terug."

 

Lastiger was om ongezien door de stad te lopen. "Je wil natuurlijk niet dat kinderen midden in de zomer Sinterklaas of pieten zien, dus doken we wel eens een steegje in als we van de ene naar de andere opnamelocatie moesten lopen." In de film zijn allerlei bekende Woerdense plekken te zien, zoals de binnenplaats van het kasteel, de Pretfabriek en Het Klooster. Die laatste bleef speciaal voor de filmopnames langer open.

 

Kaartverkoop
Op 25 november, 1 en 2 december (twee keer) is Soof’s Pieten en de strijd om de Mijtermunten voor iedereen te zien in Annex Cinema in Woerden. Kaartjes kosten 7,50 euro en zijn te reserveren via deze link. Wie de film wil bijwonen moet snel zijn, want de kaartverkoop gaat hard. "Voor de vier voorstellingen hebben we al 400 kaarten verkocht", aldus Pak.

Of de regisseur van plan is om in de toekomst nóg een film te maken weet hij niet. "De film eindigt met ‘wordt vervolgd’, met daarachter een vraagteken. Dat vraagteken is best groot. We hebben er een jaar lang echt al onze vrije tijd in gestoken. Ik weet niet of ik dat snel nog een keer ga doen."

 

Over het eindresultaat is Pak heel tevreden. "Het maken van deze film was één groot hobbyproject, maar je ziet er bijna niet aan af dat er allemaal amateurs aan hebben meegewerkt. We hebben echt alles zelf gedaan. Neem de pietenpakjes. Die hebben Ilona Pak, Marieke Kroeze en hoofdrolspeelster Sophie Hazelaar in elkaar gezet en zien er prachtig uit." 

 

Intocht
Ter promotie van de film lopen zaterdag 18 november een paar pieten uit de film mee bij de intocht van Sinterklaas in Woerden. Na die tijd is het tevens mogelijk de pieten thuis te ontvangen. Pak: "De film eindigt met een haakje om op door te gaan. Als de pietjes langskomen, gaan ze samen met de kinderen proberen Mijtermunten te winnen."

 

Meer informatie is te vinden op www.soofspieten.nl. Daarop staan tevens dansfilmpjes en kleurplaten die gedownload kunnen worden. 

 

Soof’s Pieten en de strijd om de Mijtermunten

In de film volgen we Soof die zich aanmeldt bij het Sint lyceum in Madrid om daar te leren hoe je een echte piet wordt. Maar ze is nogal onhandig. De vraag is of Soof gaat winnen door de meeste Mijtermunten te bemachtigen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.