Reinier de Graaf is het eerste ziekenhuis in Nederland met een eigen lied op Spotify

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 22:06

Je ziekenhuis voor het leven: zo luidt de titel van de splinternieuwe track van Reinier de Graaf. Hiermee is het Delftse ziekenhuis de allereerste met een eigen lied. Het nummer is ontwikkeld door een groep zorgprofessionals en weerspiegelt waar het ziekenhuis voor staat.

Samen met een componist van het muziekbureau Tambr ontwikkelden medewerkers een eigentijdse sound die wordt gedreven door percussie en bas, gecombineerd met akoestische instrumenten.

 

Waarom een lied?

Maar waarom zou een ziekenhuis een eigen nummer willen hebben? Muziek helpt volgens Reinier de Graaf bij eenzaamheid. Het verbindt mensen, het vermindert stress en het kan verzachtend werken op fysieke pijn. Ook helpt het bij de herkenbaarheid van de verpleeginrichting. De track wordt voortaan door het ziekenhuis gebruikt tijdens evenementen en ter ondersteuning van communicatie-uitingen. Ook gaan de zorgprofessionals onderzoeken hoe zij muziek nog meer kunnen gebruiken in de patiëntenzorg.

 

De afgelopen maanden onderzochten 35 medewerkers wat voor soort muziek past bij Reinier de Graaf. Samen met een componist van het muziekbureau Tambr ontwikkelden zij een eigen sound. Het nummer heeft een bas, je hoort duidelijk een viool, drums, een trompet, piano en gitaar. Na een rustig begin vloeit het lied over naar iets meer uptempo.

 

Warm, positief en modern

Gynaecoloog Banut Verbruggen bespeelde de piano: “Het is een warm, positief en modern nummer geworden. Hieruit blijkt onze oprechte aandacht voor onze patiënten, onze innovatiekracht en ambitie om onze zorgverlening elke dag te verbeteren.”

 

De track

Benieuwd geworden naar het liedje? Hieronder bekijk je de makingof en beluister je het nummer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.