Waarom kun je beter niet achteraf betalen?

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 23:56

We bestellen veel online. Wel zo makkelijk. Je kan direct betalen, maar je kan ook kiezen voor achteraf betalen. Steffie legt uit waarom je dat laatste beter niet kunt doen.

 

Je sluit een lening af

Veel mensen gaan op de pof leven. Dat betekent dat ze niet meteen betalen. Zij zijn zich er niet altijd van bewust dat via Klarna of Riverty betalen eigenlijk een lening is. En de rekening voor je uitschuiven is gevaarlijk.

Soms komen de vergeten rekeningen ineens binnen als je niet genoeg geld op jouw bankrekening hebt om ze te betalen. Dan kan je gemakkelijk in de financiële problemen komen.

 

Je raakt het overzicht kwijt

Een ander nadeel is dat mensen die kiezen voor later betalen het overzicht kunnen verliezen. Soms kan het verleidelijk zijn om voor later betalen te kiezen. Je hebt misschien nog niet je salaris gehad, maar de aanbiedingen zijn nú, dus je betaalt later wel. Je vergeet dan misschien hoeveel je eigenlijk uitgeeft en je rekent jezelf rijker dan je bent.

 

Hoge aanmaningskosten

Zorg in ieder geval dat je op tijd betaalt, anders komen er extra kosten bij. De boetes voor te laat betalen zijn gemiddeld 15 euro, maar kunnen heel snel hoger worden.

 

De websites die je producten verkopen zijn niet verplicht om je te controleren of je wel genoeg verdient. Daardoor kan je ook makkelijk meer schulden krijgen.

 

Toch iets kopen? Ga kringloopshoppen!

Vind je het gewoon leuk om dingen te kopen en heb je geen zin in al dat geldgedoe? Shoppen bij de kringloop is tegenwoordig helemaal hip. En logisch ook, want je vindt er simpelweg prachtige en unieke spullen voor weinig geld.

 

Er is altijd wel een kringloopwinkel bij jou in de buurt. Probeer het maar eens uit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.