Politici willen nu al stoppen met regel voor plastic bakjes

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 11:54

Het was een paar maanden geleden groot in het nieuws: de plastic-taks. Dat was een nieuwe regel voor plastic bakjes en bekers van bijvoorbeeld je frietje of milkshake. Daardoor moest je voortaan iets meer betalen voor je snack. Maar nu willen politici alweer van die regel af.

 

De regel werd drie maanden geleden ingesteld. Veel plastic bakjes komen namelijk in de natuur terecht, en dat is slecht voor het milieu. Daarom moesten mensen hun eigen bakje of beker meenemen. Of dus extra betalen. Maar nu blijkt: het werkt helemaal niet goed, en het is vooral vervelend voor mensen.

 

Ik krijg veel klachten van klanten. Het is maar 20 cent duurder, maar ik hoor veel 'zo duur, waarom?' Als het weer mag, ga ik plastic geven. Dat is veel goedkoper.

- snackbar-eigenaar

 

Maar als de regels worden teruggedraaid, is het milieuprobleem nog niet opgelost. Elk jaar gooien we met z'n allen namelijk ruim 4 miljard plastic bekers en bakjes weg. De politici willen dus dat daar een andere oplossing voor komt.

 

Stelling

Wat vind jij? Eet jij snacks het liefste uit een plastic bakje? Of juist niet, omdat het slecht is voor het milieu? Reageer hieronder op de stelling.

Friet of patat eet je het lekkerst uit een plastic bakje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.