Bommetje! Delft krijgt misschien weer een buitenbad

Gepubliceerd op 14 oktober 2023 om 11:59

Dat we in Delft geen buitenbad hebben, is voor veel Delftenaren een groot gemis. Zwemmen in de Schie mag niet en de Delftse Hout heeft vaak blauwalg. Waar moet je dan naartoe om af te koelen? Gelukkig is er voor de zwemliefhebbers nu goed nieuws.

 

De gemeente onderzoekt of een buitenbad tóch mogelijk is en waar dit dan het best kan komen. Een woordvoerder laat aan indebuurt weten dat er twee opties zijn.

 

Zwembad Kerkpolder

Allereerst kijkt de gemeente of het mogelijk is om het oude buitenbad van Zwembad Kerkpolder te renoveren. Dit buitenbad sloot in 1994 en sindsdien is alleen het binnenbad nog in gebruik. De bedoeling is dat de locatie weer wordt uitgebreid en zo weer jaren mee kan.

 

Een nieuw bad bouwen

De tweede optie is om een compleet nieuw zwembad te bouwen. Dat kan op de plek waar Zwembad Kerkpolder nu zit of ergens anders in Delft. “We staan nog maar aan het begin van de onderzoeksfase en beide opties kosten tijd”, vertelt de woordvoerder. Delftenaren moeten voorlopig dus nog geduld hebben tot ze een plons kunnen nemen in een buitenbad.

Vroeger veel keus

Tot eind jaren tachtig hadden Delftenaren wél veel keus. Toen waren er maar liefst zes openluchtzwembaden in de stad. Zwembad Aan ’t Korft aan de Korftlaan bijvoorbeeld. Dit bad sloot in 1989, omdat de concurrentie van de Delftse Hout te groot was.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.