Twee zussen Jacqueline en Monique openen restaurant Heinde

Gepubliceerd op 27 september 2023 om 13:54

Carpaccio of sushi? Of een groentestoofpotje, curry of beenhammetje? Lastig kiezen! Bij het nieuw te openen restaurant Heinde bestel je gewoon alles! De hele avond lang kies je onbeperkt de gerechten die jij het lekkerste vindt. Al begin je met je toetje!

 

Zussen Jacqueline en Monique Hoekstra waren op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de horeca. Nou, die hebben ze gevonden! In het voormalig pand van Restaurant Achteraf openen zij begin 2024 restaurant Heinde.

 

In meerdere steden

Wellicht heb je al weleens bij een Heinde restaurant gegeten, bijvoorbeeld in Delft, Woerden of Naaldwijk. Bij Heide kun je onbeperkt tafelen voor een vaste prijs. Het gaat om kleine gerechtjes uit de internationale keuken: van Indonesische rendang tot Hollandse appeltaart met slagroom als dessert. Per ronde bestel je, samen met je gezelschap, maximaal twee gerechtjes van de kaart. En dat mag onbeperkt! Ook de drankjes zijn inbegrepen bij de prijs.

 

Van cafetaria naar restaurant

Zussen Monique en Jacqueline komen uit Reeuwijk, waar ze al een aantal jaren samen een Kwalitaria hebben. “Vóór corona waren we, naast onze cafetaria, op zoek naar een nieuwe uitdaging. In Reeuwijk is het hoofdkantoor van Club Culinair. Hieronder vallen onder meer de franchiseketens Proeflokaal Bregje, La Cubanita en Heinde”, vertelt Monique. “Omdat we zelf graag bij Heinde in Woerden komen, waren we benieuwd naar de mogelijkheden voor een eigen vestiging. Maar toen kwam de coronaperiode en stonden onze plannen stil. Totdat enige tijd geleden het kantoor met ons contact opnam met de vraag of we interesse hebben een zaak in Zoetermeer te openen. Die hadden we even niet aan zien komen.”

 

Mooie ligging aan het Wilhelminapark

De kinderen van Jacqueline en Monique zijn ondertussen groter en ouder geworden waardoor beide moeders meer tijd hebben voor het ondernemerschap. “Deze nieuwe uitdaging komt dus precies goed uit”, zegt Jacqueline. “We hebben net de sleutel van het pand gekregen en beginnen eerst met een verbouwing. Ook gaan we op zoek naar medewerkers en gaan we bedenken wat we met de bovenverdieping gaan doen. Wellicht organiseren we daar straks groepsdiners of privé-aangelegenheden.”

 

Om met niet al te veel stress het restaurant te openen, hebben de zussen besloten om Heinde in het nieuwe jaar te openen. “We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden, dus daar hebben we mooi de tijd voor”, zegt Monique. “We kijken ernaar uit om Zoetermeerders op deze prachtige plek te ontvangen. We komen niet uit Zoetermeer maar we vinden de Dorpsstraat zo’n sfeervolle plek. En kijk eens wat een mooie ligging ons terras heeft aan het Wilhelminapark. We hebben er zin in!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.