Cocktails en shared dining: dit is Alani op de Oude Delft

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 16:40

Het is feest bij cocktailbar Alani, want de zaak is sinds dinsdag 5 september geopend! Je gaat er niet alleen heen voor vrolijke cocktails en shared dining, ook het interieur is een bezoekje waard.

 

Delftenaar Fabian de Groot (26) is de eigenaar en toverde het pand op de Oude Delft in negen weken om tot kleurrijke cocktailbar. “Ik hoop dat mensen hier komen voor een relaxmomentje.”

 

Tropisch en kleurrijk

Alani ziet er van binnen tropisch en kleurrijk uit. “Ik wilde graag dat het zou voelen als vakantie, zodat mensen hier na hun werk lekker tot rust komen. Mijn vriendin en ik hebben allerlei spullen verzameld om die chille sfeer te creëren.”

 

En waar de naam Alani vandaan komt? “Het is een Hawaïaanse meisjesnaam en het betekent sinaasappel. Dat vond ik wel goed passen. Vandaar dat ons logo bestaat uit twee sinaasappels en we veel oranje tinten gebruiken.”

 

Cocktails en hapjes

De menukaart staat vol met klassieke cocktails, zoals de pornstar martini en de mojito. Maar ook voor tiki cocktails zit je hier goed. Deze drankjes zijn kleurrijk, zitten in een mooi glas en worden gemaakt met dark rum.

“Als ik ergens een drankje ga doen, vind ik het leuk om daar ook wat bij te eten”, vertelt Fabian. “Daarom wilde ik in mijn eigen zaak cocktails combineren met shared dining.” De gerechtjes heeft hij deels zelf bedacht en verder liet hij zich inspireren door restaurants in het buitenland. Je kiest bijvoorbeeld voor flatbread met pulled chicken of (vegetarische) gyoza’s.

 

Passie voor horeca

Fabian was al lange tijd van plan een eigen zaak te openen. “Ik werk al twaalf jaar in de horeca en heb er zelfs een opleiding in gedaan. Tot voor kort was ik locatiemanager bij Loetje, maar nu is het tijd voor Alani. Dat ik nu voor mezelf ben begonnen, is een droom die uitkomt.”

 

Alani op de Oude Delft 92 is van dinsdag tot en met vrijdag open vanaf 15.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.