Brand op woning van Het Westerhonk van zorginstelling 's Heeren Loo

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 11:36

De brandweer van Monster kreeg zaterdagavond om 23.20 uur melding dat een brandalarm bij 's-Heeren Loo aan het Binnenhof was afgegaan.

 

Op Het Westerhonk hebben ruim 550 mensen met een verstandelijke beperking een prachtige, groene, veilige en beschermde omgeving om te wonen, werken, leren en recreëren. Voor deze mensen is Het Westerhonk hun thuis en de wereld waarin zij leven. Ze hebben hier hun huis, werk en besteden hier hun vrije tijd.

 

Dat werd 10 minuten later opgeschaald naar een binnenbrand, middelbrand en uiteindelijk toch nog grote brand in een gebouw aan de Bosweg bij woonzorgpark het Westerhonk. Daarvoor zijn brandweer Loosduinen en Honselersdijk ter plaatse gekomen.

 

Er was sprake van een uitslaande brand bij een ingang, maar dat vuur was door de brandweerlieden vrij snel geblust. De brandweer verrichtte daarna blus- en sloopwerkzaamheden in de muur en op het dak om de overige brandhaarden te bestrijden. Niemand is gewond geraakt, maar er is aanzienlijke brandschade. Het is niet de eerste keer dat in dit complex brand is uitgebroken.

 

De bewoners van een van de vleugels van het gebouw kunnen voorlopig niet terugkeren naar hun kamer. Voor hen wordt een andere ruimte gezocht. Stichting Savage komt ter plaatse om de getroffenen bij te staan bij de afhandeling van de schade.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.