De tent staat bijna klaar voor hert jaarlijkse Sionfeest

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 om 11:35

Het jaarlijkse Sionfeest is inmiddels bíjna een eeuwoude traditie. In het weekend van 18 en 19 augustus wordt dit evenement weer gehouden aan de Siosnweg. Hans Broekhuizen, voorzitter van de organiserende Oranjevereniging, kijkt uit naar het feestweekend: “Ik bezorg mensen de middag van hun leven.”

 

Broekhuizen is bijna geboren en getogen op dit stukje grond aan de Sionsweg. “Mijn opa en meerdere familieleden waren in mijn jeugd al actief bij de Oranjevereniging en de ijsvereniging”, herinnert hij zich. “Het is natuurlijk wel een heel ander feest dan toen”, haast hij zich te zeggen. “Het is de laatste tien jaar flink gemoderniseerd, want je moet met je tijd meegaan.” De voorzitter wijst op het programma. “Op zaterdagmiddag gaan we bijvoorbeeld lasergamen. Ik heb dat zelf nog nooit gezien, maar dit was een ideetje van onze jongere bestuursleden.”

 

Zeemanskoor

Persoonlijk heeft Broekhuizen meer op met een klassiek onderdeel op het programma: het zeemanskoor ‘Onder Zeil’ dat vrijdagmiddag voor het voetlicht treedt. “Dat is écht voor de oudere generatie”, geeft hij toe. “Veel bezoekers komen die middag hier dankzij vrijwilligers van De Zonnebleom. In totaal zitten dan zo’n 170 mensen in de tent en die bezorg ik met dat koor de middag van hun leven. De jongeren geven daar helaas niks meer om. Als ik ooit met de organisatie stop, is dit onderdeel waarschijnlijk ook verleden tijd. Al hoop ik natuurlijk van niet.”

 

Lang feestweekend

Tijdens het weekend van 18 en 19 augustus is er voor alle leeftijden iets te doen tijdens het Sionfeest, dat op vrijdagmorgen om 09.15u zal worden geopend door de burgemeester van Rijswijk en haar collega uit Midden-Delfland. Na deze officiële handeling barsten de kinderspelen los en om 12.00u maakt iedereen kans op geluk bij het Rad van Fortuin. Het al eerder genoemde zeemanskoor treedt om 14.30u aan en de eerste feestdag wordt vanaf18.30u uitbundig afgesloten met een versierde optocht door de buurt, onder leiding van ‘Muziekmakerij ‘t Zootje’.

 

De zaterdag trapt af met twee festiviteiten tegelijkertijd: de traditionele viswedstrijd en het peutertheater in de tent. De ochtend wordt afgesloten met een kinderdisco, waarna de jeugd zich op mag maken voor een speels keuzepakket dat bestaat uit laser gamen, een fietspuzzeltocht of knappe kunstjes leren onder begeleiding van echte circusartiesten. Het feest wordt tenslotte stijlvol afgesloten met een jeugddisco tussen 18.30 en 20.30u, waarna coverband ‘Oversized’ tot 01.30u een greep doet uit hedendaagse pophits van onder meer Golden Earring, Queen, Metellica en U2. Dit alles in een grote tent van 50 bij 10 meter. “Nou ja, de meeste spellen worden buiten gespeeld”, merkt Broekhuizen op. “We hopen dus wel op een beetje mooi weer.”

 

Druk bezocht

Niet alleen het programma, maar ook de omgeving is de laatste jaren flink veranderd, weet Broekhuizen: “Vroeger telde Sion zestien tuinders en was dit feest veel meer op Den Hoorn gericht. Nu is Sion een geheel volgebouwde nieuwe wijk, met veel bewoners. Hierdoor hebben we vorig jaar een druk bezocht feest kunnen vieren.”

Kaartverkoop voor het Sionfeest is op vrijdagavond 11 augustus van 19.00 – 21.00u bij de keet van de Oranjevereniging aan de Sionsweg, ter hoogte van nummer 58. Kosten zijn €5,- voor leden en €15,- voor niet-leden. Ook tijdens het feest zijn er kaarten te koop.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.