Feestelijke start van bouw nieuw complex Kuyperwijk

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 19:36

DELFT - Afgelopen donderdag 29 juni 2023 werd officieel stilgestaan bij de start van de bouw van ‘de Tuin van Teding’. Dit nieuwe appartementencomplex in de Kuyperwijk in Delft komt midden in het groen aan de Teding van Berkhoutlaan te staan. De feestelijke start werd gevierd met de gemeente Delft, Steenhuis Bukman Architecten, civiel adviesbureau Waterpas, buurtontwikkelaar en bouwer van Wijnen en natuurlijk de koper.

 

Als starthandeling plaatsten wethouder Martina Huijsmans en directeur projectontwikkeling Arjan van Meijeren de eerste prefab kolom. In het nieuwe appartementencomplex in de Kuyperwijk komen drie verschillende type appartementen, variërend in grootte van 67m2 tot 102m2. De appartementen zijn gasloos en worden voorzien van een ventilatielucht/water combinatie warmtepompsysteem. De ontwikkeling van het nieuwe complex is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject met omwonenden. “Het complex is nu kleiner en past qua formaat beter bij de omgeving. Daardoor is er meer ruimte voor het groen rondom het gebouw”, aldus Jasper Meijs, projectontwikkelaar bij van Wijnen.

 

Op de locatie van het nieuwe complex stond voorheen de Gabriëlschool. Deze school verhuisde in 2011 naar een nieuw pand in de wijk Harnaschpolder en het oude schoolgebouw werd later gesloopt. De gemeente koos voor woningbouw als herbestemming en ontwikkelde samen met van Wijnen dit nieuwbouwplan. “Met ‘de Tuin van Teding’ bouwen we betaalbare koopwoningen in deze lastige markt. Het is een fantastische kans voor de nieuwe bewoners om zo mooi in het groen te wonen, vlakbij de Delftse binnenstad en tegen deze prijs. We zijn blij dat we dit moment vandaag samen met de kopers vieren”, vertelt Meijs.

 

Ook vanuit de gemeente zijn ze blij met de nieuwe woningen. “We versterken de wijk vanuit een integrale aanpak, op zowel ruimtelijk als sociaal gebied. Met ontwikkelingen die bijdragen aan woongenot en leefbaarheid. Zo draagt ‘de Tuin van Teding’ bij aan meer woningen, maar ook aan prettige en overzichtelijke inrichting van de wijk. Bijvoorbeeld op het gebied van verkeersvriendelijkheid en een groene woonomgeving”, aldus Martina Huijsmans, wethouder Ruimtelijke ordening en Mobiliteit van de gemeente Delft.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.