Voetbalschool NIRO speelt unieke wedstrijd tegen Creators FC!

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 19:28

DEN HOORN - Afgelopen woensdag vond er op het sportpark van SV Den Hoorn een uniek evenement plaats. Voetbalschool NIRO speelde namelijk een wedstrijd tegen de sterren van Creators FC. De wedstrijd stond in het teken van sportiviteit, plezier en natuurlijk een goed doel. Elk jaar organiseert de voetbalschool een evenement voor het goede doel en dit jaar gingen alle opbrengsten van de wedstrijd naar Stichting Fofana.

 

Door Frank van der Steen

Voetbalschool NIRO is in 2020 opgericht door Robbie Notenboom en Kevin den Os. NIRO is een voetbalschool waarbij trainers de ontwikkeling van jonge spelers begeleiden. Afgelopen woensdag organiseerden NIRO en SV Den Hoorn het jaarlijkse evenement voor het goede doel, en dit was niet zomaar een evenement! Het team ‘NIRO Legacy and friends’ nam het namelijk op tegen de mannen van Creators FC, een team bestaande uit Nederlandse YouTubers. Robbie Notenboom, organisator van het evenement en eigenaar van NIRO, verteld ons hoe de wedstrijd tot stand is gekomen: “Ik had een afspraak met Mascha Lange, die ook bij de Creators zit. Zij zit bij Feyenoord en ik doe zelf veel met voetbal, waardoor mensen zeiden dat we elkaar een keer moesten ontmoeten. Toen kwam het onderwerp NIRO Gambia ter sprake, ons goede doel waar we jaarlijks evenementen voor organiseren. Mascha begon vervolgens over de Creators en vertelde me hoe groot dat wel niet is en dat zij wel eens mee doet. Vervolgens ben ik een keer langsgekomen op kantoor bij de organisatie en heb ik ons plan verteld. Toen werden zij eigenlijk gelijk enthousiast.” Met NIRO Gambia bedoelt Robbie de voetbalschool in het Afrikaanse land. “Wij zitten ook in Gambia met een NIRO voetbalschool. Wij faciliteren en ondersteunen ze daar met tenues, materiaal en ballen. De trainers zijn wel gewoon van daar en onze contactpersoon Omar was woensdag in Nederland en deed mee met de wedstrijd! Dat hij erbij kon zijn was echt heel vet.”

 

Uitverkocht
De kaarten voor het evenement waren een paar uur voor de wedstrijd helemaal uitverkocht. Uiteraard was dit voor Robbie en de organisatie een geweldig resultaat, al had hij het stiekem ook wel gedacht. “Ik wil altijd van iets het beste maken wat  mogelijk is en daarom had ik ook de instelling dat we gingen uitverkopen. In de eerste week van de kaartverkoop hadden we al 500 kaarten verkocht. Toen wist ik al dat het wel goed kwam.”

 

Activiteiten
Voor de wedstrijd begon waren er nog verschillende activiteiten te beleven op de andere velden. Vooral de kinderen hoefden zich volgens Robbie niet te vervelen. “Op veld 2 hadden we voor de wedstrijd verschillende activiteiten opgezet. Zo kwam er een tiktokker langs die allemaal trucjes kwam laten zien, maar ook een dansschool die clinics kwam geven. Ook hadden we interactieve voetbalspellen en opblaasactiviteiten voor de kinderen. In de rust kwamen de drumgabbers nog optreden, die zorgden voor een leuke sfeer. Het was allemaal mooi om te zien.”

 

Opbrengst
Tijdens de wedstrijd bestond het team van NIRO uit trainers van de voetbalschool, ouders van spelers, sponsors en leden van SV Den Hoorn. Dit team nam het op tegen de YouTubers van Creators FC. Na een leuke en spannende wedstrijd waren het de Creators die deze wedstrijd met 5-4 wisten te winnen! Deze uitslag was natuurlijk bijzaak, het ging natuurlijk allemaal om de opbrengst voor Stichting Fofana. Uiteindelijk werd er maar liefst 11.250 euro opgehaald! “Dat is natuurlijk een super mooi bedrag, wat in één keer naar Gambia gaat. In Gambia wordt de gemeenschap ondersteund door verschillende dingen. Vorig jaar is er geholpen met het openen van een waterput, zijn er ziekenhuizen voorzien van medische spullen en zijn er scholen voorzien van lesmateriaal, tafels en stoelen. Waar er daar vraag naar is geeft de stichting invulling aan.” Natuurlijk kijkt Robbie na dit geweldige evenement met een schuin oog alweer naar volgend jaar, want wat zijn de plannen voor het volgende evenement? “Dat is iets waar ik nu nog geen tijd voor heb gehad om over na te denken. Tijdens het organiseren heb ik wel gedacht aan hoe we, mocht dit evenement slagen, iets kunnen bedenken wat hierbij in de buurt komt. Zonder twijfel was dit in ieder geval hartstikke geslaagd!”

 

Bedanken
Als laatste benadrukt Robbie dat een evenement als dit niet mogelijk zou zijn zonder een aantal partners en sponsors. “Ik wil bij deze graag SV Den Hoorn, Mates Rum, BEX Beveiliging, Uitgesproken Gasten, San Marco, RODI Media, Delft op Zondag, Klupp en Robert en meer bedanken voor hun hulp bij dit geweldige evenement!” 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.